Гранична полиция ще бори мигранския натиск с 40 нови джипа


Дата: 09/05, 12:30

Снимка Булфото

Вътрешният министър Калин Стоянов връчи на Главна дирекция "Гранична полиция" (ГДГП) 40 нови високопроходими автомобила. Това се случи по време на официална церемония и водосвет в двора на Специализирания отряд за въздушно наблюдение на ГДГП, предаде репортер на "Фокус".

Колите са закупени по проект "Доставка на МПС за целите на граничния контрол", финансиран чрез Инструмента за финансова подкрепа за управлението на границите и визовата политика за периода 2021-2027 г.

"Благодаря на ръководството на министерството и на цялата държава. Във времето имахме големи проблеми с транспорта при опазването на границите, взимахме автомобили от други ведомства, за да можем да опазваме граншцата. Състезанието за обществената поръчка беше честна, днес се раздават първите 40 автомобила. Нашата държава често е търпяла критики, че не усвоява добре европейските средства, Гранична полиция е пример, че това се случвала. Много беше трудно миналото лято. Колеги, управлявайте тези средства умно, ще бъде тежко на терен. Днешното събитие е постигнато с много труд, за да могат служителите на ГДГП да работят", заяви директорът на ГДГП гл. комисар Антон Златанов.

"Когато поехме МВР, ние се уверихме, че имаше не само тежка ситуация по линия на гранична полиция. Тогава анализирахме ситуацията и знаехме, че трябва да направим всичко възможно, за да променим ситуацията. Само за седем месеца нещата се случиха. С това действие днес правим много малка, но стабилна крачка. Ставаме още по-сигурен партньор по опазване на външните граници на ЕС. Не ги управлявайте като служебни, а като лични. Когато сме и по-силни, с техника като тази, няма кой да се изправи срещу нас", коментира вътрешният министър.

Стоянов връчи и нови пистолети "Глог" на началниците на секторите в ГДГП.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Инж. Михайлов, председател на пчеларите: Мед може да произвежда и в града и е чист
Дата: 20/05, 13:39

Пуснаха телефонна линия за пациенти с автоимунни заболявания
Дата: 20/05, 13:30

Тя оцеля след жесток удар в Пловдив. Ето как е днес Катерина, която беше пометена на спирка
Дата: 20/05, 13:18

Отрицателен търговски баланс за март
Дата: 20/05, 13:06

Синдикат "Висше образование и наука": Протест няма да има - ето до кога
Дата: 20/05, 12:56

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия