Община Варна е съорганизатор на конференция за образование


Дата: 14/05, 13:47

Снимка: Петел

Община Варна е съорганизатор на Национална конференция „Цялостен подход в предучилищното и началното училищно образование“. Инициативата, която е на Центъра за творческо обучение, ще се проведе на 4 и 5 юни в курортния комплекс „Златни пясъци“. Очаква се в нея са се включат над 200 учители и директори от учебни заведения в цялата страна. Във форума ще участват представители на институции, неправителствени организации, образователни експерти и други, съобщават от пресцентъра.

Заместник-кметът Павел Попов е един от лекторите в конференцията. Той ще сподели опита и плановете на Община Варна в панела на тема „Регионални иновации за по-добро предучилищно и начално училищно образование“. 

Срещата ще представи най-добрите практики в предучилищното и началното училищно образование и ще даде възможност за обмен на опит и идеи в подхода към най-малките ученици. Основният фокус е върху значението на подкрепящата среда, играта, технологиите и иновативните подходи в образованието.

Ще бъдат споделени успешни практики в областта на социалното и емоционалното образование, практичното STEАM обучение, проектно базираното обучение, Монтесори метода и креативните технологии за холистично образование. Ще бъдат обсъдени и въпроси като училищната готовност, адаптацията и приемствеността между предучилищното и началното училищно образование. 

Центърът за творческо обучение, който е организатор на събитието, от 2008 г. работи активно за положителна промяна в българската образователна среда. Мисията на Центъра е да подобри образователния процес при най-малките ученици чрез смислено използване на технологиите, развиване на ключови компетентности, иновативни програми за обучение на учители, младежки инициативи и проекти.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Тази нощ за четири часа ще се ограничи движението в тунел „Топли дол“
Дата: 29/05, 03:00

UEFA Шампионска лига остава в ефира на MAX Sport през следващите 3 сезона
Дата: 29/05, 02:50

Как се прави здрав корем
Дата: 29/05, 02:50

Евродоклад: Водата за къпане в България е сред най-качествените
Дата: 29/05, 02:24

Как да изберем подходящи тапети за стена?
Дата: 29/05, 02:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия