На мястото на Радиозавода във Варна ще построим Сити "град в града", обяви Ивелин Михайлов


Дата: 30/04, 12:22

Кадър ФБ

Инвестиционните планове са на мястото на бившия радиозавод във Варна да бъде построено сити – град в града, каза на пресконференция в Националния пресклуб на БТА изпълнителният директор на „Исторически парк“ АД Ивелин Михайлов, предаде БТА.

Пред журналистите той категорично отхвърли обвиненията към дружеството, отправени от блогъра Симон Милков и представи плановете за терена на бившия завод.

Михайлов уточни, че зоната е около 45 декара.

Планираната застроена площ е близо 200 хил. квадратни метра. Сградите ще бъдат с различна височина, едната от които ще бъде 33-етажна, обясни Михайлов.

По думите му в района ще има детска градина, бизнес сгради, както и хотел.

Идеята е да се направи сити – център за финанси и развитие, да започне Варна да се развива в посока Девня, допълни бизнесменът.

Той уточни, че фирмата има разрешение за събаряне на бившия радиозавод, но тепърва инвестиционните намерения ще бъдат представени пред общинската управа на града.

По думите му, ако проектът бъде одобрен, вложенията в него ще надхвърлят 400 милиона лева.

Михайлов коментира още, че община Ветрино има само ползи от „Историческия парк“ в Неофит Рилски.

По думите му кметството получава сериозни суми от данъци, освен това дружествата, регистрирани в селото, винаги помагат с каквото могат, включително при ремонти на детски заведения и църкви.

Михайлов посочи, че дейността на фирмата се проверява стриктно, тя редовно декларира и плаща данъците си, а заради изявленията си Симон Милков ще бъде даден на съд.

Вярвам в законите и искам всичко да става според правилата, допълни бизнесменът. Той допусна, че една от причините за изявленията срещу него, е регистрацията на партия „Величие“ за участие в европейските и предсрочните парламентарни избори. Михайлов посочи още, че тъй като усеща натиск, е сезирал международни служби, без да уточни кои.

Той не отрече, че притежава около 25 огнестрелни оръжия, но подчерта, че повечето са ловни пушки и всички се съхраняват според изискванията на закона.

Според публикация в "Капитал" Ивелин Михайлов създава силови структури във Ветрино с две организации.

"Пазителите" и "Български юнак" са видимата част от военизирането на парка. Невидимата е трупането на оръжие. Два отделни вътрешни източника на "Капитал" определят общността като секта - затворена група от хора със свои собствени правила и отричащи официалната държавна власт. Те добавят, че след началото на войната в Украйна през 2022 г. Ивелин Михайлов е изискал от всички членове да си изкарат разрешително за притежаване и носене на огнестрелно оръжие и заедно с това е започнало усилено закупуване на оръжие, високопроходими автомобили, техника за комуникации и военни камиони. Според тях целта е територията да бъде бранена, ако бъде поставена под риск.

Продължение в https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2024/04/30/4620465_vetrinska_narodna_republika_istoricheski_park_se/



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



От Космоса до домашната аптека – уникални български пробиотици
Дата: 17/05, 15:40

Със 100 хиляди лева съдбовен обрат в живота на ергенът Чоткин в Хелс Китчен
Дата: 17/05, 15:31

Шефът на анестезиологичното отделение на "Св. Анна" - Варна: Жената от катастрофата с НСО е в медикаментозна кома
Дата: 17/05, 15:30

Туитър вече не съществува
Дата: 17/05, 15:21

Близо 460 млн. лв. получил неправителствения сектор през 2023г.
Дата: 17/05, 15:15

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия