Асфалтът до Аксаково прикри важен детайл за колата на НСО с Кирил Петков, посочи експерт


Дата: 21/05, 20:24

Кадър ФБ

Заплита се скандалът след катастрофата с кола на Националната служба за охрана край Аксаково, в която загина мъж, а жена беше тежко ранена. Очевидци съобщиха, че участъкът е бил преасфалтиран, почти веднага след тежкия инцидент, без да има необходимост от ремонт. Последва бърза реакция на държавата, предаде Бг он ер.

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова е наредила дисциплинарно производство срещу директора на Областното пътно управление - Варна, както и срещу началника на Отдел "Ремонтни дейности и инвестиции". И двамата са отстранени от длъжност - обвинени са, че са допуснали преасфалтиране на част от пътя на изхода на Аксаково, където се случи тежката катастрофа. Коритарова е подала и сигнал към прокуратурата срещу фирмите, които са извършили преасфалтирането. Служебният премиер Димитър Главчев също е разпоредил проверка.

"Вчера, като пътувах нагоре, видях тук паркирани машини за асфалтиране. Виждам, че и надолу има асфалтирани петна, и тук, където нямаше компрометирани участъци, просто нямаше дупки, не се е налагало асфалтиране. Съмнява ме, че се прави нарочно, за да се замаже положението, понеже няма следи от спирачен път", заяви Илиев.

"Това е умишлено решение, което е взето на местно ниво. Това представлява голям проблем за разследването. Много неща могат да бъдат прикрити", заяви Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

В събота, два дни след тежкия инцидент, с пътния експерт Ивайло Желязков екипът на Bulgaria ON AIR измина пътя и на двата автомобила.

"След знак "Стоп", трябва да е минимум 250 метра видимостта. По мое изчисление се е движел с над 140 км/ч", каза Желязков.

Назначена е автотехническа експертиза, а разследването се води от военната прокуратура.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Всички собственици на "Тойота", "Мазда", "Хонда", "Сузуки" и "Ямаха" са предупредени: Япония разкри голяма измама с колите
Дата: 03/06, 15:20

Ученици от Варна прославиха България на Световната олимпиада
Дата: 03/06, 15:17

Русия призова САЩ да не разрешават Украйна да нанася удари по руски военни обекти
Дата: 03/06, 15:151 Коментар

Кой е Мушамата със синьото БМВ върху трамвайната линия
Дата: 03/06, 15:081 Коментар

Да четат всички с "Андроид" и "Уатсап" на телефоните: Появиха се нови функции
Дата: 03/06, 15:05

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия