Полезна информация за регистрацията на търговска марка чрез услугите на адвокат по патентно право


Дата: 23/04, 11:43

Сигурно е, че все повече предприемачи осъзнават възможностите, които предоставя регистрирането на търговска марка. Навярно сте наясно с ползите от това бранда ви да бъде разпознаваем и защитен, но прекалено високите такси са ви спирали да предприемете важната стъпка за регистрация. Как мога да бъдат спестени част от разходите и неволите, които съпровождат регистрирането на търговска марка и какви удобства предоставят на клиентите си по адвокатите по патентно право? Отговорите предстои да споделим в днешната публикация.

Необходима ли е регистрация на марка?

Преди изобщо да предприемете каквито и да било действия по отношение на регистрирането на такъв вид интелектуална собственост е нужно да си изясните основните ползи и преимущества, които това би ви осигурило. Само при правилна оценка на обстоятелствата можете да бъдете абсолютно сигурни в инвестицията, която предстои да предприемете.

Дефинираме регистрирането на търговска марка като инвестиция, тъй като това е знак, който може да идентифицира определен бизнес с търговска цел. Много е важен начина на представяне на продукт, услуга или стока. Когато се използва конкретно лого, знак, графика, цвят, комбинация от цветове, думи или други отличителни белези то това предполага по-лесно откриване на съответното изделие сред гамата артикули в търговската мрежа.

Ето защо ви е необходим такъв уникален знак, чиято основна роля е в:

Не е за пренебрегване по какъв начин ще се отличите от конкурентите си. въпросът е в това не само да „измислите“ съответното лого или знак, а и да го защитите чрез регистрация а търговска марка в Патентното ведомство.

Как да спестите пари от регистрация на търговска марка?

Малко са хората, които знаят, че в момента има процедура, която представя финансиране при регистрация на търговски марки. На практика това би ви спестило до 75 % от обичайните такси, които никак не са малко. Но хубавото е, че това субсидиране с отнася не само до регистрирането в Българското патентно ведомство, а се отнася и до обхват в целия Европейски съюз.

Компетентните по патентно право адвокати са наясно с новостите и именно затова ви препоръчваме при нужда от такъв тип услуга да се доверите на такива, които имат опит в сферата. Определящо е да можете да се доверите на специалисти, които са наясно не само със самата процедура по регистриране на търговски марки, но и начините, благодарение на които бихте спестили не малка сума пари.

Самата програма, която е финансирана от Европейската общност има за цел да:

Това на практика се оказват изключително важни за бизнеса възможности, от които си струва и вие да се възползвате. Предвид спецификата на самата услуга по регистриране на търговски марки или друг тип интелектуална собственост е необходима да имате предвид, че именно адвокатите по патентно право могат да съдействат по отношение на подготовката на пакета от документи, които следва да бъдат представени за кандидатстването за такъв тип ваучер, който да гарантира субсидиране на до 75 % от таксите, които се заплащат в Патентните ведомства.

Как се кандидатства?

Не случайно насочихме вниманието ви към адвокати, които са специализирани и квалифицирани в предоставянето на такъв тип услуги. Това преди всичко би ви спестило доста грижи по отношение на спазването на процедурата и съкращаван на времето за одобряване без да се налага коригиране на документи и заявки.

Това, което е необходимо да имате предвид по отношение на този тип услуги е, че те са обвързани с определен срок за подаване на заявката за кандидатстване за субсидиране. Разбира се с тях са запознати адвокатите по патентно право. На практика можете да упълномощите консултантската фирма или юриста да ви представлява с цел да не се налага да присъствате лично навсякъде, където се налага да бъдат представени съответния пакет от документи, посочват и тук.

Предвид това, че средствата по тези програми са ограничени то това безспорно дава отражение върху експедитивността за подаване на документите както и детайлното попълване на заявките за кандидатстване. Аргументите в полза на наемането на експерти са основателни, тъй като именно те биха ви гарантирали:

Ако имате колебания към кой от екипите да се насочите за съдействие и консултация то ви каним да се запознаете с информацията относно предоставянето на такъв тип услуги, касаещи интелектуалната собственост, която е изложена в сайта на IPConsulting.


*публикация


 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Откриха батерия в козунак, БАБХ проверява случая
Дата: 03/05, 23:03

България е страната в ЕС с най-ниска очаквана продължителност на живота в ЕС през 2023 г.
Дата: 03/05, 22:47

Облачно и в събота
Дата: 03/05, 22:31

Боряна Калейн завърши втора, Стилияна Николова е трета в квалификациите на Европейската купа
Дата: 03/05, 22:15

Обявиха въздушна тревога за цяла Украйна
Дата: 03/05, 22:001 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия