Още един български град под вода


Дата: 09/05, 15:12

Кадър Забелязано във Видин, Анонимен участник

И Видин е под вода, след като проливен дъжд валя тази нощ, предава „Фокус“. Най-много е валяло в областния град – 52 литра на квадратен метър, в Ново село – 42 литра на квадратен метър. Това съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.

От коритото си е излязла река Делейнска и водата е заляла частни имоти. Три екипа на пожарната са съдействали на жители на село Делейна за прекъсване на електричеството. И преместване на вещи от наводнени части на имоти в резултат на придошлите води. Няма пострадали хора. Днес продължава работата на екипите по отводняване на мазета и дворове.

Днес започна описването и разчистването на щетите в Плевен след снощния порой, който наводни града. До 1.30 часа екипи на пожарната са работили по отстраняване на възникнали произшествия. Въпреки възникналите проблеми няма обявено бедствено положение нито в града, нито в областта.

Областният управител на Плевен Николай Абрашев обясни пред БНТ, че в населените места няма пострадали и жертви.

„Изстреляни са около 200 градоносни ракети, проблемът е че

за по-малко от 30 минути са паднали над 40 литра на квадратен метър

и канализацията не е смогнала. По селата няма проблеми, само едно дърво е паднало на пътя за с. Ясен, но то е отстранено. Имаше прекъсвания на тока на няколко места, но екипи са ги отстранили своевременно“, посочи той.

Кризисният щаб обаче не е могъл да заседава в областната администрация, тъй като приземният етаж на сградата също е бил наводнен. Екипи на ВиК са изпомпвали вода от залетите етажи и гаражи.

Паднала мълния е предизвикала пожар в бившия циментов завод – той е отстранен бързо, каза директорът на пожарната в Плевен комисар Станислав Атанасов.

„Около 20 часа беше кризисната ситуация.

В течение на около час и половина, два са работили 11 екипа на пожарната. Основното беше извеждането на хора в наводнени автомобили – в централната градска част, индустриалната част и изхода към София. Това са традиционно ниски участъци с повишено ниво на водата“, обясни той.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Два сребърни медала за СКТМ „Комфорт“
Дата: 20/05, 14:54

Сиромахов си навлече гнева на родителите на абитуриентите с едно изречение
Дата: 20/05, 14:54

Нидерландски депутат за смъртта на президента на Иран: Мислите ми са към безбройните му жертви
Дата: 20/05, 14:49

Червено злато „събужда“ сърцето
Дата: 20/05, 14:40

Казвам се Борислав Гуцанов и за мен Варна е целият ми живот
Дата: 20/05, 14:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия