Синоптичката на "Нова" предупреди цяла България


Дата: 02/05, 20:00

Редактор: Александър Дечев

Кадър: "Нова телевизия"

Синоптичката на "Нова телевизия" Лора Георгиева предупреди за сериозни дъждове в цяла България в петък и събота.

"През следващите два дни поред средиземноморски циклон ще премине през Балканите. Така на Разпети петък времето у нас ще бъде облачно, като се очакват и значителни количества от дъжд. Валежите ще започнат още сутринта и бързо ще обхванат почти цялата страна. Около и след обяд те ще са интензивни и с гръмотевици. Има и висок риск от градушки, като до вечерта могат да паднат до около 50 литра на квадратен метър. Без валежи ще остане само в крайните североизточни части.

За почти всички области утре е в сила жълт и дори оранжев код за опасно време. Максималните температури ще са доста ниски и ще достигат едва от 13 градуса в Западна България, до 20 градуса в североизточните райони. По Черноморието денят също ще премине с облаци. Валежите ще са главно по централното и южното крайбрежие, а на север е възможно слънцето да се покаже за кратко.

Температурата на въздуха ще достига 16-17 градуса, а на морската вода - 14-15. Планините утре няма да са подходящи за разходки и туризъм. През целия ден ще има условия за интензивни дъждове и гръмотевици. Опасността от градушки е много висока, особено следобед. На 2000 метра температурата ще е 2-3 градуса.

В събота интензивните валежи в цялата страна ще продължат. Остава опасността от градушки като се повишава и рискът от преливането на някои реки. Температурите ще останат под 20 градуса. На празничните Великден и Гергьовден времето ще е предимно слънчево. Кратки следобедни дъждове ще има на 6 май само в планините на Западна България. Ще се затопли и на места очакваме до около 25 градуса", каза тя.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Топ психиатърът на България атакува Найо Тицин заради снимката на смъртта край Аксасово
Дата: 17/05, 13:52

Варненския Археологически музей представя нова изложба, посветена на златото
Дата: 17/05, 13:48

Мъж, пребил съпругата си, разгледа ареста отблизо
Дата: 17/05, 13:34

От Космоса до домашната аптека – уникални български пробиотици
Дата: 17/05, 13:30

Натали Трифонова призна, че се чувства смазана от „Денсинг старс”
Дата: 17/05, 13:21

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия