Събарянето на хотела на Вълка край Искър върви керемида по керемида


Дата: 03/05, 21:08

Стопкадър бТВ

"Петел" следи какво се случва със събарянето на хотел известен наш бизнесмен.

Керемида по керемида, месец след началото, продължава събарянето на ловния хотел на Румен Гайтански-Вълка край язовир Искър. Свалени са една трета от керемидите на покрива и вътрешни инсталации. Бутната е и стена.

Преди близо две седмици ви показахме, че събарянето на имота на Вълка изглежда спряло. Тогава в ефира на bTV кметът на София Васил Терзиев, заяви, че въпреки очевидното, всичко върви по план.

„Махат се керемидите от покрива, плюс работа отвътре, свалят се системи, чилъри и други, които са вътре в сградата, затова не се вижда толкова много резултата“, обяви тогава Терзиев.

Той обяви още, че  Гайтански и неговата фирма „Био Майнинг“ са изразил готовност да представят график и сами да извършат тези дейности. Това щяло да спести на Столичната община над 2 млн. лв.

„Ние твърдо сме решени да завършим това, което сме започнали, и да не остане само една маркетингова акция“, заяви кметът.

Проверяваме отново какво се случва в терена. От съображения за безопасност не бяхме допуснати вътре. Техническият ръководител на обекта увери, че керемида по керемидата демонтажът продължава по графика на общината.

Демонтирането на материали, а не директно събаряне на сградата, се прави, за да се спестят средства, казаха за bTV от общината.  

„Да, бавно се случват дейностите. Когато ние събираме разделно строителния отпадък и го депонираме, тогава таксите са много по-ниски“, обяснява Цветан Тодоров, директор на Дирекция „Общински строителен контрол“.

А въпреки желанието на фирмата инвеститор сама да събори построеното, все още план за това в общината няма постъпил.  Срокът за премахването е от 3 до 6 месеца.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Един човек загина след атака с дронове
Дата: 18/05, 02:481 Коментар

От Космоса до домашната аптека – уникални български пробиотици
Дата: 18/05, 02:20

Украйна ще възстанови от утре консулските услуги за мъже в мобилизационна възраст
Дата: 18/05, 01:351 Коментар

Пожар изпепели къща край Пловдив
Дата: 18/05, 01:17

Хампарцумян: Тези, които купуват жилище за инвестиция, може да загубят много пари
Дата: 18/05, 01:03

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия