Български абитуриент обясни защо София е далеч назад от Барселона: Закон и манталитет


Дата: 19/05, 17:01

Редактор: Недко Петров

Стопкадри бТВ

Абитуриентът Севдалин Тлаченски обясни коя е основната причината София да изостава от Барселона.

Севдалин е с аутизъм и благодарение на отпуснатите 400 лева от бюджета на неговата гимназия „Ломоносов“ в столицата е успял да си купи костюм за бала.

Той обича да снима и след като наскоро го е направил в Барселона, е разбрал къдео най-много най-големия наш град изостава от него.

В Барселона са по-напред от София със закони и манталитет. Там в автобусите няма гратисчии, също така и самите улици бяха чисти, добре асфалтирани широки и имаше много  алеи, каза в „120 минути“ Севди.

Като цяло Барселона, за разлика от София, много повече се съобразяват с хората, а не само с колите. Хората са най-важните там, добави той.

България обаче ми харесва, защото най-вече това е моята родина и това е нашата страна. Няма как моята родина да я намразя по никакъв начин. Дори и да се направи нещо, което тотално да ме обиди, аз пак ще имам тази вътрешна обич и никой не може да ми отнеме възможността да обичам България, каза още абитуриентът.

София също ми харесва, защото е и моя роден град. Нищо че по принцип има изключително много изкривявания и много проблеми. Особено в центъра съм забелязал доста проблеми, като например, че улиците изглеждат както в покрайните на София и по кварталите - със съвсем еднакъв какъв лунен пейзаж, каза още по бТВ Севдалин.

Навсякъде го има в България модерния манталитет. Какво включвам в него? Да се мисли най-много за себе си, което само по себе си няма нищо лошо. Всеки обича най-вече себе си, но вътрешно в своята душа обаче има моменти, в които трябва някой да съобрази с други, защото все пак не сме само ние има и още хора, които живеят заедно с нас в този град, заяви още Севдалин.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Хороскоп за 3 юни понеделник: Да не влиза във Фейсбук зодия
Дата: 02/06, 19:30

Военна техника на НАТО впечатли варненци
Дата: 02/06, 19:07

Една трета от българите смятат, че има опасност от Световна война до 1-2 години
Дата: 02/06, 19:00

Автобус с 11 пътници катастрофира на пътя София - Златоград
Дата: 02/06, 18:52

Шеф Ники Немигенчев омая Бесте Сабри с вкусните си милинки с мус от рози
Дата: 02/06, 18:47

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия