Калин Стоянов: Не обмислям вариант за нов главен секретар


Дата: 20/04, 15:12

Снимка Булфото, архив

Министерството на вътрешните работи (МВР) вече е започнало организацията и е в готовност да изпълни своите ангажименти за изборите, каза пред журналисти служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, след като на „Капитан Андреево“ беше дадена информация за заловено рекордно количество хероин.

Ангажиментът на МВР на първо място не е да организира избори, изборите се организират от Централната избирателна комисия (ЦИК). "МВР има ангажименти по охрана на бюлетините, на изборните секции, на машините за гласуване, както и да се бори с купения вот. Ние имаме готовност, натрупа се много опит през последните години, тъй като се проведоха и много избори, аз съм уверен, че ще се справим. За момента няма сигнали, те започват прогресивно да растат, когато стартира предизборната кампания", обясни Калин Стоянов, предаде БТА.


Не виждам защо се правят внушения, че едва ли не Министерството на вътрешните работи няма да се справи с изборите, каза още той. "Недоумявам как шест месеца след местния вот, дори премиерът към онзи момент – Николай Денков, излиза и заявява, че МВР не се е справило на тези избори. Нито по време на изборите, нито след тях ние бяхме критикувани", коментира служебният министър на вътрешните работи. Недоумение буди и изказването на група от хора, според които МВР носи отговорност и за броя на недействителните бюлетини - това според мен е пълен абсурд, допълни той.

Не обмислям вариант за нов главен секретар, считам, че е редно да работим със заместника на Живко Коцев, който до момента се справя отлично, каза още вътрешният министър в оставка. До последно съм работил с Живко Коцев, не е имало разрив между нас двамата, добави Калин Стоянов.

Той каза още, че преди две седмици е съобщил, че има информация, че в дома на Бойко Рашков са се провеждали „вечеринки“, на които са поставяни задачи на присъстващите кой какво следва да извърши, като целта е била да бъде дискредитиран и да отпадне при ротацията и да не продължи да бъде вътрешен министър.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Инфлацията у нас е над средната за еврозоната
Дата: 03/05, 18:56

Джо Байдън се отказва от темата за Украйна в предизборната си кампания
Дата: 03/05, 18:43

Вълчев за финансите на Асен Василев: Никога не е имало толкова ниска събираемост
Дата: 03/05, 18:30

Кремъл с тежки критики към Макрон
Дата: 03/05, 18:131 Коментар

Бой в центъра на Габрово, има пострадали
Дата: 03/05, 17:56

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия