Защо е важно редовно да бъдат източвани септичните ями?


Дата: 17/04, 16:10

Предизвикателство е не само това да бъде изградена септична яма, но и тя да бъде поддържана. Като един своеобразен заместител на канализацията съоръжението изисква регулярно източване, което от своя страна би гарантирало дългия експлоатационен срок както и опазването на екоравновесието в близост. В какво се изразява грижата? Достатъчно ли е само източване на септични ями или има и други действия и услуги, които също имат отношение към това да се подсигурят отлични условия за функционирането ѝ като прилежащо съоръжение към битовата канализация на имота ви? В случай, че се интересувате от поддръжката на такива съоръжения то днешната тема е предназначена именно за вас.

Септичните ями - решение при липса на канализация

Когато липсва връзка към централната канализация на населеното място то обекта не може да остане без такава предвид непрекъснатото генериране на отпадни води. Като цяло септичните ями се приемат като един от най-лесните, на пръв поглед дори примитивни методи за отвеждане на каналните нечистотии. Изграждането на такива съоръжения е доста подобрено с оглед на ограничаването на екологични катастрофи се прилагат иновативни способи, благодарение на които на стопаните на такива обекти реално не им липсват елементарни удобства.

Разбира се за потребителите се оказва сериозно предизвикателство не самото изграждане и пускане в експлоатация на септичната яма, а нейната поддръжка. Почистването и източването е необходимо да отбележим, че се извършва съобразно строги правила, които имат за цел:

Съобразно това какъв е интензитета на напълване на септичната яма е добре да прилагате периодичното почистване, тъй като то е в основата на осигуряването на по-благоприятни условия за експлоатирането ѝ.

С какво се извърша източването?

Професионалната техника разбира се и тук изиграва своята роля по отношение на това да се гарантира експедитивност и качество на услугата. Прилагат се специално предназначени за този тип дейности цистерни, които са оборудвани с инсталация за изпомпване, която се контролира от обучен персонал.

Работата е изключително отговорна и затова не бива да пренебрегвате почистването и поддръжката на този тип съоръжения, а винаги да я възлагане на професионални екипи, които гарантират:

Липсата на такъв процес носи редица негативи за имота ви. Едва ли ще ви е приятно съдържанието от резервоара да се върне обратно в дома. Не само, че при топло време миризмата ще бъде непоносима и ще се усеща във всяко едно помещение на жилището ви, но дори и навън ще я усещате.

Опасна е ситуацията се непочистените канални съоръжения. Това може да предизвика сериозно отравяне на почвата. Освен това би могло да се получи и запушване на ВиК системата на имота ви, което да изиска сериозен ремонт и непредвидени разходи. Точно поради това се препоръчва периодично изпомпване и извозване на съдържанието. Вижте още изкопни услуги на сайта им.

Грижа за ежедневните ви битови навици

Използваме вода в банята, тоалетната, кухнята. На ден едно домакинство може да консумира между 300 и 700 литра в зависимо от броя на членовете, които обитават имота. Това е сериозно основание да търсите ефективен и сигурен начин за почистване и поддръжка на септичната яма, предвид целесъобразното ѝ използване.

Благодарение на услугата можете да разчитате на:

Екипите, които провеждат такъв род мероприятия са добре обучени и разполагат със сигурна, надеждна техника, предпазно облекло и мощна вакуумна помпа, която изпомпва съдържанието от резервоара и го превозва до безопасно място, което е регламентирано за изхвърляне на такъв тип отпадъци.


*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Страхотна къща с панорамна гледка към гр. Варна
Дата: 30/04, 21:40

Момче на 14 години е бито в двора на селско училище
Дата: 30/04, 21:36

Бивш военен министър: Риск за националната сигурност има, но отбраната ни е гарантирана
Дата: 30/04, 21:31

Панев, ПП-ДБ: Предизборната кампания е мръсна
Дата: 30/04, 21:202 Коментара

Изпращаме най-топлия април за последните осем години
Дата: 30/04, 21:11

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия