Франция се класира за полуфиналите на Евро 2024


Дата: 06/07, 00:48

кадър: Нова тв

Франция се класира за полуфиналите на Евро 2024. "Петлите" отстраниха Португалия след изпълнение на дузпи. Срещата завърши 0:0 в редовното време и след двете продължения,предава Спортал. 

Французите стартираха агресивно и опитаха няколко атаки в първите минути. След това обаче иберийците започнаха да владеят топката повече и заложиха на бавно темпо и дълги разигравания. Постепенно те започнаха да се приближават до вратата на съперника, но стигнаха само до няколко опасни центрирания. "Петлите" пък действаха доста предпазливо, позволявайки на Португалия да контролира случващото се на терена. В 16-ата минута се стигна до първия удар в мача, който бе дело на Бруно Фернандеш, но той бе отклонен и топката мина покрай вратата.

Тимът на Дешан сякаш усети, че това не е разумен подход и последва силен период за французите. Удар от дистанция на Тео Ернандес бе отразен от Диого Коща, а вратарят се справи и с опасно центриране на Мбапе след отличен негов пробив отляво. Франция пренесе играта в половината на съперника и се опита да притисне съперника. Капитанът на "петлите" направи успешен пробив и отдясно, преодолявайки Нуно Мендеш, но след това се забави с подаването и атаката завърши с блокиран удар на Гризман.

Рафаел Леао създаваше сериозни проблеми на защитата на Франция и по-специално на Кунде. Пепе пък се справи отлично с един опит на Гризман да пробие през центъра. Двата отбора правеха опити да атакуват, но без да рискуват прекалено много и определено приоритетът им бе защитата. Това доведе до липса на реални голови положения. Малко преди почивката португалците получиха фал на добра позиция и изненадващо Кристиано Роналдо позволи на Бруно Фернандеш да го изпълни, но резултатът не бе добър.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ерата на роботизираната хирургия в трансплантацията на органи
Дата: 09/07, 05:40

Препатили потвърдиха: Има помощ за сърцето
Дата: 09/07, 05:40

Горещо и във вторник
Дата: 09/07, 04:00

На 9 юли рожден ден има Йордан Лечков
Дата: 09/07, 03:00

Започва срещата на върха на НАТО във Вашингтон
Дата: 09/07, 01:58

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия