Реал (Мадрид) е шампион на Испания по футбол


Дата: 04/05, 22:17

снимка: pexels.com

Реал (Мадрид) е шампион на Испания по футбол за 36-и път в историята, след като единственият възможен преследвач Барселона падна с 2:4 от Жирона в каталонското дерби. Така 4 кръга преди края на първенството преднината на Реал е 13 точки, вече пред Жирона, които излязоха на 2-ото място, предава БТА. 

Футболистите на Карло Анчелоси си свършиха работата по-рано днес, след като с три гола след почивката отупаха застрашения от изпадане тим на Кадис с 3:0. Така новите шампиони отиват с настроение в реванша в Шампионската лига след 2:2 в първия мач срещу Байерн (Мюнхен) и могат да завършат сезона с най-ценния дубъл от трофеи.

В Жирона местният тим изоставаше с 1:2 малко след като беше изтекъл час от началото на срещата. Тогава обаче грешка на капитана на Барса Сержи Роберто – опитващ се да върне топката към вратаря Тер Щеген, беше наказана. Украинският нападател Артьом Довбик следеше ситуацията и пресече паса, напредна и сервира топката на намиращия се на празна врата Кристиан Португес-Порту, който изравни за 2:2 в 67-ата минута. Любопитното е, че голмайсторът се появи на терена 120 секунди по-рано, но имаше фундаментална роля в мача.

Само две минути по-късно той асистира на Мигел Гутиерес за 3:2, а в 74-ата минута със зрелищно изпълнение покачи на 4:2 и буквално смаза мечтите на Барселона. Иначе гостите бяха открили резултата още в 3-ата минута чрез Андреас Кристенсен, а Роберт Левандовски пак изведе своите от дузпа в 45-ата минута. Между тези два гола Довбик вкара за 1:1 в 4-ата минута след подаване на Иван Мартин.

Но победата не е ценна само за титлата на Реал, а и гарантира първо историческо участие на клуба от Жирона в Шампионската лига от есента.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Президентът на Украйна: Ще приемем само справедлив мир
Дата: 18/05, 13:12

Радев за войната в Украйна: Трябва разум, а не наливане на оръжия
Дата: 18/05, 13:00

От Космоса до домашната аптека – уникални български пробиотици
Дата: 18/05, 13:00

Безлов: Българите много си приличаме със словаците по разделението в обществото
Дата: 18/05, 12:45

Хилари Клинтън: България изпреварва много страни по брой на жени лидери
Дата: 18/05, 12:281 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия