20-годишният, обвинен за побоя над шофьор на автобус, представил ТЕЛК с над 60% нетрудоспособност


Дата: 04/07, 19:30

Кадър Нова тв

Окръжният съд в Ловеч измени мерките за неотклонение на бащата и сина, които участваха в побоя над шофьор на автобус край Карлуково. Случаят възмути обществото заради бруталните действия на група от хора, нападнали мъжа пред пътници след настъпил лек пътен инцидент, предава cross.bg.

Районният съд в Луковит пусна с "парична гаранция" и под "домашен арест" бащата и сина, посочени от разследването за главни действащи лица в побоя. След обжалване на прокуратурата се стигна до промяна и задържане в ареста на 20-годишния Роберто и Стойко Петров. Те бяха представлявани от трима адвокати. Пред съда имаше засилено полицейско присъствие и поне 50 души, организирали своеобразен протест в подкрепа на двамата мъже.

В съда нямаше спор, че двамата са извършители на деянието, тъй като има достатъчно писмени и устни доказателства в подкрепа на тази теза. По-скоро съдът се солидаризира с нас, че въз основа на действията на двамата обвиняеми - техните действия, граничещи с изключителна дързост и арогантност, извършени на публично място пред жени и деца, е налице опасност те да се укрият, да извършат друго престъпление или да попречат на разследването, чиято цел е да приключи максимално бързо. Това заяви в ефира на „Здравей, България" окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

Пред съда стана ясно, че 20-годишният Роберто е безработен и има ТЕЛК с над 60-процента невъзможност да работи.

Няма как да коментирам това. Доста често се случва при извършването на престъпления в съдебна зала да се представят документи за влошено здравословно състояние, което да стане причина лицето да не бъде задържано, посочи Вълков.

Той подчерта, че председателят на ТЕЛК комисията, издала решението, е лекар, който миналата година е бил осъден за подкуп.
 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Играч на "соколите" пребори нелепа контузия
Дата: 07/07, 12:27

Убитият в Слънчев бряг е футболист
Дата: 07/07, 12:17

Земетресение регистрираха в Хърватия
Дата: 07/07, 11:50

Върджил ван Дайк: "Направихме още една стъпка към целта"
Дата: 07/07, 11:42

Събират средства за изгорялото училище в село Гранит
Дата: 07/07, 11:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия