Словашкият премиер е с опасност за живота след атентата


Дата: 15/05, 18:02

Кадър vbox, Nova

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо бе прострелян, съобщи ВВС. 

От информация, публикувана на страницата на Робърт Фицо във Facebook става ясно, че словашкият премиер е бил "прострелян няколко пъти и в момента е с опасност за живота" и е транспортиран с хеликоптер до близкия град Банска Бистрица.

Според информация на агенция TASR Фицо е бил прострелян пред сграда в централния словашки град Хандлова, където се е провеждало правителствено заседание.

Свидетелка на стрелбата разказва пред медиите, че е чула три или четири изстрела и е видяла Фицо да пада на земята. Тя е видяла рани по главата и гърдите му, разкрива тя пред Dennik N.

Първоначално премиерът е бил качен в кола от екипа си по сигурността, а след това е бил транспортиран с хеликоптер до близката болница.

Видеозапис показва как няколко мъже бързат да задържат заподозрения точно пред културния център в Хандлова. BBC все още не е проверила записа.

Предполагаемият нападател е бил задържан от полицията.


Стрелбата срещу Фицо бе потвърдена на пленарното заседание на Националния съвет на Словашката република Любош Блаха (Смер-СД) и прекъсна работата на настоящата сесия за неопределено време.

Според телевизия JOJ мъж от тълпата е започнал да стреля по министър-председателя, след като той е излязъл да поздрави жителите на Хандлова.

Според свидетели, които са били на мястото на инцидента, Фицо се е приближил до хората, които са го посрещали, тогава са произведени няколко изстрела. След това Фицо е паднал на земята, съобщава БГНЕС.

Хандлова се намира на около 180 км североизточно от столицата Братислава.

Заместник-председателят на парламента и председател на опозиционната "Прогресивна Словакия" Михал Шимечка е шокиран и ужасен от стрелбата по министър-председателя Роберт Фицо (Смер-СД) след правителственото заседание в Хандлова.

"Ние недвусмислено и категорично осъждаме всяко насилие. Вярваме, че министър-председателят Фицо ще се оправи и че този ужасен акт ще бъде изяснен възможно най-скоро", подчерта Шимечка.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



UEFA Шампионска лига остава в ефира на MAX Sport през следващите 3 сезона
Дата: 29/05, 09:10

Как се прави здрав корем
Дата: 29/05, 09:10

Два варненски района днес остават без вода
Дата: 29/05, 09:08

Увеличават данъчната тежест върху руските богаташи
Дата: 29/05, 09:06

Кметът на Карлово заплаши с безсрочни протести
Дата: 29/05, 09:03

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия