Политико: Тръмп се договаря с Путин колко украинска земя да му даде


Дата: 03/07, 13:04

Кадър Ютуб

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп преговаря с руския държавен глава Путин за това колко украинска земя може да запази Кремъл за себе си, пише Politico, позовавайки се на двама експерти по национална сигурност, свързани с Тръмп, цитира Актуално и БТА.

Според статията Тръмп обмисля споразумение, в рамките на което НАТО ще се ангажира да не се разширява в Украйна и Грузия и преговаря с Путин за това "колко украинска територия може да задържи Москва“.

Тръмп също така очаква европейските членове драстично да увеличат разходите за НАТО, когато той стане президент. Освен това, както посочиха експерти, политикът планира "радикална преориентация“ на НАТО.

"Малко вероятно е Тръмп да напусне НАТО веднага, но дори и да не напусне официално организацията, това не означава, че НАТО ще преживее втория мандат на Тръмп непроменен“, посочва източникът.

През май 2023 г. Тръмп за първи път каза, че ще прекрати войната в Украйна в рамките на 24 часа, ако стане президент. Впоследствие той продължи да повтаря това твърдение по време на предизборната кампания. Руският посланик в ООН Василий Небензя обаче твърди, че няма да успее. "Украинската криза не може да бъде разрешена за един ден“, казва той.

По време на дебат с Джо Байдън Тръмп каза, че Путин никога не би нападнал Украйна, ако САЩ имаха "истински президент“. В същото време той посочи, че условията на Путин за прекратяване на войната в Украйна са "неприемливи“ за него.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



"Величие": Николай Марков не е член на партията
Дата: 05/07, 23:091 Коментар

Воден режим за цялото село Градец
Дата: 05/07, 22:51

Георги Близнашки: Президентът ще възложи мандата на някой от неговите съученици във военното училище в Долна Митрополия
Дата: 05/07, 22:371 Коментар

Посрещни лятото с телевизия от А1 на специална цена от 8,99 лв. на месец
Дата: 05/07, 22:30

Най-красивите килими на света в Несебър за лято 2024
Дата: 05/07, 22:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия