На 11 години си отиде си един от най-известните гейове в света


Дата: 22/08, 20:25

Кадър Ютуб

Известният папуаски пингвин гей Сфен е починал в Австралия на 11-годишна възраст. Той и партньорът му, пингвинът Маги, придобиха световна слава през 2018 г., когато се запознаха в аквариума Sea Life в Сидни, създадоха двойка, а по-късно осиновиха и отгледаха две малки, съобщава Би Би Си.

Оттогава техният романс редовно се разиграва по време на ежегодния фестивал „Марди Гра“ в Сидни - най-големия прайд парад в Океания.

Хомосексуалната двойка пингвини е спомената в австралийските учебници и в сериала на Netflix Atypical, предаде OFFnews.bg.

Аквариумът Sea Life обяви, че Сфен е оказал огромно влияние върху света, превръщайки се в символ на равенството в света на дивата природа.

Напоследък здравето на пингвина забележимо се влошавало и в началото на август ветеринарният екип взема трудното решение да приспи Сфен, за да го избави от болката и дискомфорта.

„Смъртта на Сфен е сърцераздирателна загуба за колонията пингвини, за екипа на аквариума и за всички, вдъхновени от историята на Сфен и Маги“, се казва в изявление на главния изпълнителен директор на Sea Life Ричард Дили.

Партньорът на Сфен - Маги, е с 3 г. по-малък, сега е на 8 г. Според служителите на аквариума те са показали на Маги тялото на птицата, за да му помогнат да разбере, че Сфен няма да се върне.

След като видял мъртвата си половинка, Маги започнал да пее, казват зоолозите, и песента му била подета от цялата колония пингвини в аквариума в Сидни.

„Сега вниманието на екипа ни е насочено към Маги, който скоро ще започне да се подготвя за първия си размножителен сезон без Сфен“, казва Ричард Дили.

Осиновените от Сфен и Маги малки - Лара и Кланси, са в същия аквариум.

Папуаските пингвини са субантарктически вид, който живее средно 12-13 г. Известни са с моногамията си и склонността си към романтични връзки.

Маги и Сфен са заедно от шест години. Служителите за първи път забелязали привличането между тях, когато ги видели да се покланят един на друг: в света на пингвините покланянето е един от начините за флирт.

На сайта на аквариума има табло за съболезнования, където желаещите могат да оставят бележки в памет на Сфен.

„Сфен и Маги бяха символи на равенството. Сърцето ми се къса, когато си помисля за това, което преживяват служителите в Sea Life Sydney Aquarium“, пише дългогодишният фен на гей двойката Марк.

„Вие научихте света на толкова много. Никога няма да те забравим, Хабиби“, добави друг потребител, използвайки арабски израз на обич.

 



Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Майка хвърли новороденото си в боклука в село Водно
Дата: 12/09, 20:45

Мъжът на Мис Швейцария уби, разчлени и пюрира съпругата си
Дата: 12/09, 20:42

Какви ли вълци нахапаха Момчил в Черешката?
Дата: 12/09, 20:41

Нов проект на Комфорт ООД – жилищен комплекс Кабакум Плаза на метри от плаж Кабакум във Варна
Дата: 12/09, 20:40

Увеличението на заплатата от 1 януари осигурява хляб и 200 гр сирене в повече на ден
Дата: 12/09, 20:39

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия