Зафиров: БСП няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ и ДПС


Дата: 15/06, 17:45

Кадър Нова Тв

Новият шеф на социалистите каза какво правителство няма да подкрепят.

Националният съвет на БСП потвърждава решението си да не подкрепя правителство с мандат на ГЕРБ и ДПС, Това каза пред журналисти Атанас Зафиров, който ще изпълнява функциите на временен председател на БСП. Решението беше взето по-рано днес по време на заседание на Националния съвет на партията.

С днешните решения разбихме няколко лъжи - за някакъв преврат, който се извършва в партията и тъмни сили, които стоят зад организаторите на днешния Национален съвет, каза още Зафиров. По думите му организаторите на заседанието са легитимното ръководство и легитимното Изпълнително бюро. С днешното заседание се върна колективното начало, правилата и устава във функционирането на партията и противно на всички изписани лъжи, не е имало реваншизъм, рязане на глави, фалшиви делегати и т.н., добави той. По думите му всички решения на заседанието са взети с мнозинство над 100 гласа и са потвърдени, решенията на Изпълнителното бюро на партията, пише cross.bg.

В БСП стартира пълен цикъл от четири избора, които ще приключат с конгрес през ноември, посочи още Зафиров. Избран е изпълняващ функциите председател на партия, както и работна група с председател Борислав Гуцанов, която да контролира  и ръководи процеса по подготовката по протичането на цикъла избори, както и на конгреса, посочи още той.

Днес беше предложено на парламентарната група за избор на председател в лицето на Борислав Гуцанов, а за заместник - председател на парламента - Драгомир Стойнев, добави Зафиров. На заседанието е избран и ръководител на делегацията на социалистите в Европейския парламент - Кристиян Вигенин, добави той.

Зафиров увери, че започва процес на обединение и единство в партията  и разговори в лявото политическо пространство за единение. На събора на Бузлуджа каним всички лева партия и движения да бъдем заедно и да сме единни, добави той.

Затваряне на всички фронтове във и извън партията, тъй като трябва да се градят мостове, а не да правим така, че да сме в изолация, каза Борислав Гуцанов. Пътят е към отваряне на БСП, връщане на обидените, които по някакъв начин не са се почувствали на мястото си. България има нужда от силна лява партия, допълни Гуцанов. 

По думите му след два мандата Корнелия Нинова вече не може да е председател на партията. 

Избраният за председател на парламентарната група на "БСП за България" Борислав Гуцанов обясни пред журналистите, че ще призоват Калоян Методиев да се оттегли като народен представител в 50-ото Народно събрание. Гуцанов заяви, че ако Методиев не се оттегли, Националният съвет е взел решение да бъде изключен от парламентарната група на коалиция "БСП за България". 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Разработиха нов вид витамини
Дата: 19/06, 22:20

Мбапе поднови тренировки
Дата: 19/06, 22:16

Фратрия привлече и Георги Китанов
Дата: 19/06, 22:15

Горски пожар край Атина, силни ветрове разпалват огъня
Дата: 19/06, 22:00

Мика Зайкова: Останах с впечатление, че ПП-ДБ не разбраха какво им се случи на тези избори
Дата: 19/06, 21:45

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия