Желязков за свалянето си като председател на НС: Това беше някаква ненужна демонстрация


Дата: 26/04, 21:42

Редактор: Александър Дечев

Кадър: БНТ

Освободеният вчера председател на Народното събрание Росен Желязков гостува в "Панорама", където бе попитан дали се чувства обиден от решението на депутатите.

"Може би до вчера по-късно вечерта имаше известно огорчение, може би това е съвсем нормална човешка реакция от преживяването. Но в политиката човек бързо трябва да се отърсва от личното си отношение към политическите процеси. Не е добър съветник за който и да политик честолюбието, гордостта, егото, особено когато не става въпрос за лични теми. Затова вчерашното решение е част от политическия процес, който набра достатъчно скорост през последните месеци. Доведе до това да не продължи работата си редовното правителство и да отидем на избори. Не знам дали това бе поантата дали беше епилога. Това беше някаква ненужна демонстрация. И ако за опозицията в лицето на ИТН, БСП и "Възраждане" това си беше част от нормалното политическо поведение в тяхната роля на опозиция, то за нашите бивши партньори моето становище беше нещо средно между реванш, желание за наказание или нещо подобно. В края на краищата тези политически последици ще имат своите измерения в предизборната кампания, а вероятно и след това", сподели той.

"В началото на годината започна този сложен процес на взаимоотношенията на сякаш към онзи момент лесно изглеждащата ротация. Този процес започна с разговорите с чий мандат ще бъде извършена ротацията, премина през темата за Денков външен министър, стигна се до меморандума, премина се през предложението на Бойко Борисов това правителство да продължи своята работа докато не уточним всички детайли по споразумението за един по-дълъг период от време. И тогава дойде тази изненадваща оставка, която сега се представя като спазено обещание. Но това беше тактически ход и то по времето, когато Мария Габриел и Борисов бяха в Букурещ. Ход, който предпостави следващите действия. Това достигна до апогея на това дълго недоверие, което всъщност никога не беше преодоляно още от първия ден на правителството", добави Желязков.

Запитан дали могат отново да седнат на масата за преговори с ПП-ДБ, той отговори: "В политиката никога не казвай никога. По една много елементарна наша причина, и тя е, че базирано на предположения, на социологията, след изборите може би вероятно пак ще има шест политически формации. Знаем коя ще е първата, коя ще е петата, шестата, не знаем как ще са подредени втората, третата и четвъртата, но две формации няма да могат да съставят кабинет. И съставянето на правителството ще премине отново през разговори и те ще почиват на ценности. Ако изобщо се стигне до този разговор, защото една предизборна кампания може да бъде още един изгорен мост между участниците в този процес и можем наистина да влезем в цикъла от избори на избори".



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Варненци се чудят какво се случва: Косят трева след подаден сигнал
Дата: 07/05, 15:10

Главчев: Стартира събарянето на старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница
Дата: 07/05, 15:09

Дарин Ангелов: Много ми липсва казармата. Добре е да я има за 6 или 12 месеца
Дата: 07/05, 15:06

Да използваме ли климатик през лятото с малки деца?
Дата: 07/05, 15:06

Петролен бос ошашави България и Цънцарова по БТВ: Няма да има бензин от тази дата
Дата: 07/05, 15:03

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия