Политолог: Хората гласуват повече за партията, отколкото за отделната личност


Дата: 07/05, 16:53

Редактор: Александър Дечев

Кадър: "Нова телевизия"

Политологът Светлин Тачев смята, че на предстоящите избори хората ще гласуват по-скоро за партии, отколкото за личности.

"Преди всичко на тези избори партиите залагат по-скоро на сигурност, защото политическата криза, в която се намираме от няколко години, и серията от избори, всъщност изхабиха не само гражданите. Това се вижда от отлива, но изхабява и политическите формации, защото в кратки дистанции те няма какво ново да представят на своите избиратели. И за толкова кратко време няма толкова нови лица да покажат на своите избиратели. И през 2019-а, и през април 2021-а имаше опити за освежаване и вкарване на нови лица. На предишните европейски избори и Андрей Слабаков беше кандидат. Тоест, залагаше се на граждански квоти, на хора от шоубизнеса, на хора от светския и обществения живот. Но това не е фактор, който може да повлияе значително върху нагласите на избирателите и върху тяхното излизане да гласуват. Тъй като трябва да сме наясно, че издигането на самите кандидати не играе толкова голяма роля, колкото целите партии. Тоест, за мен лично българинът излиза да гласува по-скоро партийно, отколкото за личности. Има формации като ПП-ДБ, за които преференциалният вот е важен и създава една демократична възможност вътре в самата коалиция отделните електорати да покажат интересите към своите кандидати и да проведат една вътрешна битка в условията на избори. Когато сложиш по-популярно лице то привлича гласоподаватели", коментира той в предаването "Пресечна точка" по "Нова телевизия".



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Извънредно: Изчезна президентът на Иран след инцидент с хеликоптер
Дата: 19/05, 18:04

Лъв се появи на плажа в Бургас
Дата: 19/05, 17:55

Макс Верстапен спечели и Гран при на Емилия Романя
Дата: 19/05, 17:45

България отива на дъното, ако тази страна напусне ЕС
Дата: 19/05, 17:32

Ергенът Алекс срази Светослав Иванов по БТВ: Задаваш ми сух въпрос и ще ти дам сух отговор
Дата: 19/05, 17:26

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия