Георги Лозанов: Беше очаквано, че ПП-ДБ ще плати по-голяма цена заради сглобката


Дата: 10/05, 18:13

Редактор: Александър Дечев

Кадър: БТВ

"Има голяма предистория защо ДПС и Пеевски се ползват от една свръхвласт, без да са на власт реално". Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият председател на СЕМ Георги Лозанов.

"Искам да кажа нещо около ПП и ДБ, защото наистина там е интересно. Те загубиха част от електоралната си подкрепа и това им прави вече много по-трудно да влязат на такова ключово място на каквото бяха. Те загубиха очаквано, защото тази сглобка беше ясно, че тя е с много по-голяма цена, която ще платят ПП-ДБ, отколкото ГЕРБ-СДС, тъй като те влязоха с идеята, че трябва да направят едни реформи. Накрая обаче така се конструира ситуацията, че те трябваше да извършат един свръх труден политически номер - да правят реформи, с тези, които трябва да реформират. Това се оказа, че не им е много по силите", смята той.

"Трябва да си дадем сметка за нещо - когато говорим за изборите сега, да не говорим късопаметно. При Иван Костов демократичната десница имаше реалния потенциал сама да управлява. И тогава се извършиха онези реформи, които най-после ни извадиха от старата просъветска орбита и България тръгна да се развива като западна демократична държава, в някаква степен. От там нататък опитите продължават да може демократичната десница през някакво представителство да влезе във властта в някакви отношения, за да може тази линия да продължи, тъй като тя непрестанно се натъква на всякакви препятствия. При последната сглобка едно от препятствията беше, че имаше геополитически план и риск да се отклоним от тази посока. Аз мисля, че тази част от електората на ПП-ДБ, която е разочарована от сглобката, ако погледне в исторически план как се движи демократичната десница, да решава във връзка с нейните перспективи, а не точно чрез моментните емоции и недоволства", смята той. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Продават на търг легендарен 5-звезден на "Свети Влас“ на известен бизнесмен
Дата: 20/05, 21:37

Ники Василковски припомни думите на великия Айнщайн по повод Световния ден на пчелата
Дата: 20/05, 21:33

Деси Радева се оплака на близка приятелка от мъжа си: Той ме бие
Дата: 20/05, 21:28

Петьо Блъсков: Кабинетът след изборите ще е за кратко
Дата: 20/05, 21:14

Таня Боева: Изпаднах в клинична за смърт. Цяло чудо е, че съм жива днес
Дата: 20/05, 21:021 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия