Солна Терапия - какво представлява?


Дата: 06/03, 15:44

Халотерапията или солната терапия, е форма на алтернативно лечение, която използва качествата и въздействието на минералните соли за подобряване и поддържане на здравето и облекчаване на различни здравни проблеми. Освен това тя е отлична релакситаща терапия, комбинираща много и различни ползи и въздействия върху тялото и психиката ни.

Самата халотерапия се извършва в специално проектирани солни стаи или солни пещери, наподобяващи естествените, в които въздухът е наситен с микрочастици сол, които при вдишване или при допир с кожата извършват своето терапевтично действие.

Как всъщност въздейства солната терапия на човешкото тяло?
 

  1. Въздействие на солта върху дихателната система чрез:

  1. Въздействие на солта върху кожата. Кожата е най-големият човешки орган. От нейното здраве зависи здравето на целия ни организъм. Чрез солната терапия се постига:

  1. Въздействие на солта върху общото здравословно състояние на организма.

Благоприятният ефект на халотерапията се състои в това, че предизвиква:

Солната терапия е абсолютно безопасна, изключително приятна процедура, подходяща дори за деца. Обаче винаги отговорният подход към нашето здраве, изисква консултация с лекар, ако имате здравословни проблеми или ако сте бременни.

Солна терапия - как се извършва?

Пребиваването в солната стая е и релаксационна терапия - време за хармонизиране на ума и сетивата. Просто се отпускате, затваряте очите и се съсредоточавате върху дълбоко и равномерно дишане и издишване и усещанията на тялото си. Така може да изпитате чувство на спокойствие и умиротворение.


 

Как въздейства солната терапия на кожата?

Нека обърнем по-специално внимание на въздействието на халотерапията върху кожата.

Свободните радикали са нестабилни молекули, които могат да причинят щети на клетъчните компоненти като ДНК, протеини и липиди. Това води до преждевременно стареене на клетките, може да активира възпалителните процеси в организма, което пък е свързано с различни заболявания като артрит, хронични възпаления на червата и кожата, намалена енергия и умора. Може да доведе до увреждане на колагена и еластина, отговорни за здравето и еластичността на кожата, водейки до поява на бръчки и загуба на еластичност.


 

И така, солната терапия се оказва ефективен, достъпен и особено приятен начин за поддържане на здравето, красотата и младежкия вид на кожата, както и отлично терапевтично средство за справяне с дихателни проблеми и, разбира се, подкрепа и помощ в толкова важната за всички ни борба със стреса.

 

*публикация


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Международна строителна компания избра Черно море
Дата: 22/10, 20:30

Сметката за ток скача през зимата поради една грешка с уредите, посочи експерт от БАН
Дата: 22/10, 20:26

Мъж скочи на жените в "Островът" и стана страшно
Дата: 22/10, 20:25

Размера на минималната работна заплата за страната ще разгледа утре правителството
Дата: 22/10, 20:23

Лоша вест за хората с Visa и Mastercard в Москва, носете долари или евро за обмяна в рубли
Дата: 22/10, 20:19

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия