Русия разруши "Замъка на Хари Потър" с удари в Одеса, две деца и бременна са сред жертвите


Дата: 30/04, 11:10

Кадър Нова

Вечерната ракетна атака срещу Одеса на 29 април уби петима души и рани около 30, включително две деца и бременна жена.

Прихващането от противовъздушна ракета е станало над крайбрежните склонове. Фрагменти от ракетата се разпръснали в радиус от няколкостотин метра, покривът на Двореца на студентите на Академията на науките, известен като „Замъка на Хари Потър“, се запали, прозорците и покривите на много къщи бяха повредени.

Жителят на Одеса Игор казва, че експлозията е избухнала точно над него, докато е работил в къщата си. Той казва: „Копах в градината си и в този момент се чу рев, покрих главата си с ръце от изненада, беше много силно... Фрагментите от ракетите паднаха на 20 метра от къщата. Всичко мина наред, но усещането не беше приятно”, отбелязва той.

Покривът на "Замъка на Хари Потър" горя няколко часа, което затрудни пожарните коли да стигнат до мястото.

Ръководителят на центъра за стратегически комуникации на Южните отбранителни сили капитан 3-ти ранг Дмитрий Плетенчук отбеляза, че естеството на щетите по стените на къщите предполага, че боеприпасите са предназначени за унищожаване на хора.

„По стените на повреденото съоръжение се виждат дупки от шрапнели, тоест боеприпасът е бил предназначен за бойни действия и унищожаване на живата сила, но се използва за убиване на цивилни“, подчерта Дмитрий Плетенчук.

Ден на траур е обявен за днес в украинската Одеска област заради смъртта на петимата души при руския ракетен удар, съобщи председателят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер. Кипер изказва искрените си съболезнования на тези, които са загубили са близки.

Към момента в болница остават 23 души от ранените. Осем са в тежко състояние, а четирима - в изключително тежко, се посочва в съобщението на областния управите



Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Полицаят, заподозрян за убийството на родителите си, получи ново обвинение
Дата: 17/05, 20:15

Кабинетът обеща още средства на университетите, синдикатите и ректорите се разединиха
Дата: 17/05, 20:08

Министър Цоков: Сезирахме ДАНС и полицията за теч на отговори от матурата по български език
Дата: 17/05, 19:53

Оперна прима си повиши пенсията в „Стани богат“
Дата: 17/05, 19:51

От Космоса до домашната аптека – уникални български пробиотици
Дата: 17/05, 19:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия