Тръмп: Искам германските автомобилни компании да се превърнат в американски


Дата: 25/09, 07:07

Пиксабей

Кандидатът за президент на Републиканската партия САЩ Доналд Тръмп обеща, че ще насърчи големи международни компании, включително и германски производители на автомобилни, да построят свои заводи в САЩ, като въведе данъчни облекчения, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Искам германските автомобилни компании да се превърнат в американски автомобилни компании", заяви Тръмп на предизборен митинг в гр. Савана,  щата Джорджия. Той посочи, че ако спечели президентските избори на 5 ноември, ще отправи предложение на всяка голяма компания.

"Ще ви осигуря най-ниските данъци, най-ниските разходи за енергия, най-ниската регулаторна тежест и свободен достъп до най-добрия и най-голям пазар на планетата, но само ако произвеждате продуктите си тук, в Америка", подчерта Тръмп. Другото му условие е да се наемат работници от САЩ.

"Ако не произвеждате продукцията си тук, ще трябва да плащате много високи мита, когато изпращате стоката си в САЩ", предупреди републиканският лидер.

Редица американски икономисти критикуват идеята на Тръмп повишаване на митата, като твърдят, че това е равносилно на налагане на данък на потребителите, тъй като историята показва, че тежестите от подобни подобни мерки обикновено се прехвърлят върху крайния потребител, коментира ДПА.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Орбан пристига на посещение в Северна Македония
Дата: 25/09, 09:29

Варненска спирка много пречеше на някой
Дата: 25/09, 09:29

Преди 3 години ловяха сомчета под Чудните скали, а сега е ливада за паша
Дата: 25/09, 09:23

Взривяват 160-метров комин в завод край Девня
Дата: 25/09, 09:23

Кипър дава до 19 000 евро на всеки гражданин, купил електромобил
Дата: 25/09, 09:18

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия