Снимка Булфото, архив
От 17 лв. до 28 лв./кг струва агнешкото за Великден на най-стария пазар у нас - Женския пазар в столицата, видя репортер на БГНЕС. Това месото, което традиционно всяко семейство купува за трапезата си на празника.
Шилешкото без кости е на цена от 17 лв./кг, агнешката плешка е на цена от 23,99/кг, а агнешкият бут струва 28 лв./кг.
Проучване сред производители овцевъди и козевъди сочи, че живи агнета на по 20-25 дни струват по около 10 лв. килограм живо тегло, което след клане и почистване се оскъпява до около 15 лв. за килограм, което е това е крайната цена за потребителя.
При ярешкото цените от производител са почти същите.
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!
Спортният директор на ЦСКА: "В последно време има прекалено много съдийски грешки"
Дата: 24/05, 00:54
Боклуци плуват по р. Банщица към р. Струма след дъждовете
Дата: 24/05, 00:37
Шолц: ЕС не се нуждае от собствено ядрено оръжие
Дата: 24/05, 00:20
Честит ден на българската просвета и култура и на славянската писменост
Дата: 24/05, 00:03
До 6 години затвор грози шофьора, който помете спирка във Варна
Дата: 23/05, 23:424 Коментара