Какви лекарства ни трябват при грип и настинки?


Дата: 22/07, 16:14

Почти всеки човек се е сблъсквал с различни вирусни заболявания, настинки и грип. Това неприятно състояние е съпроводено с множество симптоми и дискомфорт. Колкото по-рано започнете приема на противогрипни лекарства, толкова по-бързо ще оздравеете и ще се чувствате пак нормално. Подобни препарати може да купите единствено от аптеките. Там има богато разнообразие от препарати включващи подходящите съставки, за да минимизирате симптомите и да започне правилното лечение. Хубаво е да се консултирате с лекар или фармацевт, когато поръчвате противогрипни медикаменти, защото много от тях се предлагат и без рецепта.

Опасен ли е грипът и какви са симптомите?

Когато се разболеете първо е препоръчително да обърнете внимание на симптомите, за да изберете подходящите противогрипни лекарства. Понеже грипът е сезонно заболяване, е по-вероятно да сте се заразите с него през есенно-зимния период. Той се различава от настинката най-вече по своите симптоми. Дори да сте преболедували някой от познатите щамове, това не е гаранция, че отново няма да се заразите.

За начало заболяването започва изключително бурно и бързо с вдигането на висока температура и болки в мускулите. Възможно е това да е придружено с кашлица, главоболие и отпадналост. Ако изпитате някои от тези симптоми, веднага трябва да прибегнете към противогрипните препарати. Ако нямате някакви придружаващи заболявания грипът не е опасен и ще се излекувате с подходящите медикаменти. Фокусирайте се върху облекчаване на симптомите, почивайте си повече и приемайте достатъчно течности. Дайте си необходимото време, за да се излекувате напълно, преди да станете отново активни.

Кои са подходящите противогрипни лекарства?

Лекарите не препоръчват употребата на антибиотици, когато сте болни от грип. Това е така, понеже няма конкретно лекарство, което да се бори срещу заболяването. Обикновено тук противогрипните препарати са насочени към самите симптоми. В аптеките ще намерите многобройни противогрипни медикаменти и аналгитици, които ще помогнат при дискомфорта. Специалистите от Aptekifenix.bg биха препоръчали:

Медикаментите срещу грип и настинка много често са без лекарско предписание. Ето защо винаги трябва да спазвате препоръчителните дози, описани върху опаковката. Ако симптомите не отшумяват няколко дни, е важно да потърсите и лекар.

Как да се лекуваме правилно при болно гърло?

Често настинката започва с дразнене в гърлото, болки и пресипнал глас. Винаги в домашната аптечка трябва да имате подходящите за болно гърло лекарства. Най-често причината за този дискомфорт са различни вирусни инфекции. Лигавицата на болното гърло обикновено е червена и подута. Преди да усетите другите симптоми на настинката, наблюдавате дискомфорт в носа и болно гърло, защото именно оттам проникват вирусите. Основната част от медикаментите за болно гърло са под формата на таблетки за смучене или спрейове. Вижте по темата още тук.

В много от тези препарати присъстват натурални съставки като различни билки, прополис, мента и други. Започнете употребата на избран от вас медикамент възможно най-бързо, за да облекчите дискомфорта от болното гърло. В кратки срокове ще усетите облекчение, защото лекарствата предназначени за болно гърло действат бързо и ефективно. Може да облекчите симптомите като си правите гаргара, пиете билкови чайове и си почивате повече.

 

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Къци ошашави феновете си: Като умра искам да видя тези неща
Дата: 06/09, 21:55

Радев: Днес отдаваме почит към хората, които пометоха границите на историческа несправедливост
Дата: 06/09, 21:46

Незабравима заря в Пловдив за Съединението
Дата: 06/09, 21:41

Цанко Цанков плува 100 км по Дунав в опит за световен рекорд и с послание за мир
Дата: 06/09, 21:35

Накрая на "Черешката" Шеф Манчев съобщи най-интересната вест
Дата: 06/09, 21:28

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия