Каква е функцията на пробиотиците за стомах?


Дата: 22/07, 16:19

Чревното здраве е от значение за всеки човек. От него зависи как ще бъдат усвоени хранителните вещества и ще се трансформират в енергия. В стомаха на човек има различни полезни бактерии и микроорганизми, които помагат храната да бъде разградена. Понякога се случва балансът между добрите лошите бактерии да бъде нарушен и това е причина хората, да прибягват до хранителните добавки. Познатият на всички пробиотик за стомах съдържа комплекс от култивирани живи бактерии, които се използват, за да подобрят чревната микрофлора и имунитет. Полезните бактерии се борят с вредните патогени, за да им попречат да причинят вреда на здравето.

Как работи пробиотикът?

Вече е доказано, че полезните бактерии имат ключова роля за цялостното здраве на организма. Те влияят на имунната система и нейните реакции срещу вируси и вредни микроорганизми. Изключително са важни в процеса на разграждане на хранителните вещества, от които тялото ще извлече максимално много енергия. Също така увеличават абсорбцията на течности и минерали в дебелото черво, за да функционира перисталтиката оптимално.

Друг важен момент свързан с употребата на пробиотици е това, че те предотвратяват затлъстяването и съответно развитието на заболявания като диабет тип 2. Важно е да използвате подобни препарати, за да избегнете чревен дискомфорт като диария, подуване, газове и други. Напоследък много хора се оплакват от неприятна констипация, точно поради нарушен баланс в чревната микрофлора.

В случая положителен ефект мога да окажат полезните бактерии, приемани под формата на хранителна добавка. Подобни ценни вещества присъстват и в някои храни, които е добре да включите в менюто си. Това са българското кисело мляко, кисело зеле, кисели краставички и други ферментирали продукти.

Какви са ползите от употреба на пробиотик?

За да поддържате добро здраве, е от значение да се грижите за правилната функция на храносмилателната система. Това може да се случи чрез балансирана диета и използване на подходящите хранителни добавки. Според фармацевтите от Aptekifenix.bg ползите от приема на полезни бактерии са много:

Подходящи хранителни добавки съдържащи различни здравословни бактерии ще откриете в аптеките. Хубаво е да се консултирате с лекар или фармацевт, преди да купите конкретен вариант.

Какъв пробиотик да изберем?

В търговската мрежа ще срещнете много разнообразни препарати, които обещават добри резултати за здравето. Препоръчвани от специалистите са пробиотици от линекс. Те предлагат добавки за деца и възрастни, които са под формата на капсули, капки и сашета. Когато избирате толкова важна хранителна добавка е добре, да се насочите към познат и доказан производител, който държи на високото качество на предлаганите продукти.

Хубаво е също така пробиотикът от Линекс да е съвместим с нуждите на конкретния организъм. Ето защо е от значение дали ще се приема от дете, бременна жена или човек с някакво заболяване. Това е причината хората да се обръщат към лекар, когато избират подобна хранителна добавка. За да усетите положителния ефект на препарата, трябва задължително да спазвате инструкциите за употреба изписани върху опаковката. Съобразете се и с това дали пробиотикът трябва да се взима преди или след хранене. Прочетете още по тези теми и още тук.

 

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Цанко Цанков постигна целта си да преплува 100 км във водите на Дунав
Дата: 06/09, 22:04

Къци ошашави феновете си: Като умра искам да видя тези неща
Дата: 06/09, 21:551 Коментар

Радев: Днес отдаваме почит към хората, които пометоха границите на историческа несправедливост
Дата: 06/09, 21:46

Незабравима заря в Пловдив за Съединението
Дата: 06/09, 21:41

Цанко Цанков плува 100 км по Дунав в опит за световен рекорд и с послание за мир
Дата: 06/09, 21:35

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия