Охранител с потресаващ разказ за трагедията край Елин Пелин


Дата: 30/07, 19:34

Редактор: Недко Петров

Стопкадри бТВ

Охранител на складовете за фойерверки край Елин Пелин разказа какво се е случило, малко преди да се взривят миналия четвъртък и да отнемат четири човешки живота.

Веселин Митев работи постоянно в складовете от тяхното построяване през 2012 година. Той е един от четиримата охранители, а в четвъртък на смяна е негов колега.

Той си е бил в будката, когато е чул силен взрив и гръм. Каза ми, че направо го е залепил на стената. Видял телата на доцента и дъщеря му изхвърлени навън, силната вълна ги е изнесла. Доцентът се е движел, дъщеря му е била на 10 метра, каза по бТВ Митев.

Неговият колега се опитал да види какво се случва с другите двама вътре, но след силния огън и сим тръгнал да бяга с охранителната дреха, тъй като щял да се задуши.

Според Митев доцентът често е идвал след работа, понякога в 9, 10 часа, прибирал се от заря и в 1 часа след полунощ. Дъщеря му е била с него, идвал е и 60-годишния мъж, за който се предполага, че е четвъртия загинал.

Дали е съхранявана пиротехниката по правилата, Веселин не може да каже.

Това са бораци, кълбета и са много силни. Има видеокамери и модерно ново видео, има система за пожарогасене, но дали се е задействала, не мога да кажа. Сървърите на камерите са в нашата будка, но е изгоряло е сигурно всичко, заяви още Веселин пред Владислава Тричкова.

Синът на собственика на складовете също е ходил там често, във фаталната вечер отишъл минути преди взриа, за да вземе подготвена заря за сватба на негови познати.

С буса дойде, за да я вземе тази заря. Той идва, влиза и не излиза, защото в същият момент гърми това нещо, допълни Веселин.

В складовете преди не е имало инциденти, казва Веселин. И допълва, че след случилото се не спира да мисли какво е можело да стане, ако е бил на рабата.

Над 100 човека ми се обадиха, къде си, викат, уточни той.

На работното място са имали куче Мечо. Малко преди взрива колегата му го е отвързал, за да се скрие на сянка. Три дни по-късно го открили недалеч от складовете и сега Веселин се грижи за него.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Руски дрон се разби в Латвия
Дата: 08/09, 23:10

Димитър Главчев се похвали със снимка от връх Вихрен
Дата: 08/09, 23:03

Първата хип-хоп адаптация на класическата приказка на Луис Карол "Алиса в страната на чудесата"
Дата: 08/09, 23:00

Прогноза за времето през новата седмица
Дата: 08/09, 22:50

ВАС даде на ДПС-Доган срок до утре да представи пълномощно за оттеглената жалба
Дата: 08/09, 22:33

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия