Пиксабей
Бананът е не само много вкусен, но и невероятно полезен плод. Този плод съдържа важни вещества и микроелементи, като витамини А, С, Е, витамини от група В, калий и магнезий. Консумацията на банани има положителен ефект върху сърцето, кръвоносните съдове, храносмилането, настроението и мозъчната функция. Но въпреки всички полезни свойства на плода, той не трябва да се консумира в големи количества.
Колко банани можете да ядете всеки ден?
Бананът е продукт, който е подходящ за ежедневна консумация, ако човек е здрав. Въпреки това дори хора, които нямат здравословни проблеми, не трябва да ядат повече от два банана на ден, според изданието The Health Site, предаде Актуално.
Факт е, че консумацията на плодове в големи количества може да доведе до сериозно повишаване на приема на калории и нивата на кръвната захар. Хората с наднормено тегло не трябва да ядат повече от три банана на седмица. Освен това диабетиците трябва да бъдат особено внимателни.
Изданието припомня, че преди да направите внезапни промени в диетата си или ако имате някакви съмнения относно безопасността на консумацията на определена храна, трябва да се консултирате с вашия лекар.
Витамин В6 в състава на банана помага за поддържане на правилни нива на кръвната захар, помага за създаването на хемоглобин за здрава кръв и разгражда аминокиселините в тялото. Витамин B6 помага на тялото да произвежда повече антитела за по-силен, по-силен и по-надежден имунен отговор. Здравата имунна система означава по-малък шанс да се разболеете. Консумацията на банани като вкусна закуска е отлична алтернатива на получаването на дневния прием на витамин B6 под формата на добавка.
Този вкусен плод предотвратява стомашни кисели и язви. Балансирането на рН нивата на стомаха е от съществено значение в борбата с киселините. Бананите правят това, като засилват защитния слузен слой, който облекчава болката и помага на храната да се движи по-бързо през храносмилателния тракт. Яденето на банани може да предотврати киселинен рефлукс.
Що се отнася до стомашните язви, защитният слузен слой в стомаха, който изграждате, като ядете банани, работи като бариера срещу солната киселина. Това също така помага за елиминирането на бактериите в стомаха, които могат да доведат до язви.
Редактор "Екип на Петел"
За реклама в "Петел" на цена от 60 лв без ДДС/30,68€ на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!
Инвеститорите на Forest Village във Варна започнаха да получават ключовете за своите нови вили
Дата: 23/12, 06:20
Прогнозират до половин милион повече гласуващи на следващите избори
Дата: 23/12, 06:00
Как да не се тръшнем болни?
Дата: 23/12, 05:50
Конституционалистът Стоил Моллов: Изборите може да са след Великденските празници
Дата: 23/12, 05:00
Предупредиха за мъгли във вторник
Дата: 23/12, 04:00