"Фолксваген" почва масови съкращения в заводите в Китай


Дата: 21/09, 13:48

Кадър Ютуб

Германският автомобилен концерн Volkswagen ще съкрати няколкостотин работни места във фабрики в Китай през следващите 3 години поради спад на продажбите, съобщи аг. Bloomberg, позовавайки се на свои неназовани източници, предаде Факти

Според тяхната информация, продължаващият спад в продажбите е довел до значителни разходи за компанията, които тя се стреми да намали чрез подобни мерки. Намаляването на работните места в Китай се вписва в стратегията, в рамките на която ръководството на концерна си е поставило за цел да намали глобалните разходи с 20% до 2026 г. В същото време съкращенията на работни места в китайското подразделение на Volkswagen ще „се случват на етапи“, като някои служители, включително средни и висши мениджъри, ще бъдат информирани за намеренията на компанията още тази седмица.

Според оценките на агенцията, причините за спада на продажбите на Volkswagen в Китай са общият спад на потребителското търсене в страната, както и нарастващата популярност на електрическите превозни средства, включително тези, произведени от местни конкуренти, включително концерна BYD. Източници на аг. Bloomberg отбелязаха, че друг германски автомобилен производител, Audi, също възнамерява да прибегне до съкращения на персонала в своите китайски фабрики.

На 19 септември Manager Magazin съобщи, че Volkswagen планира да съкрати до 30 000 работни места в Германия в средносрочен план. По-рано финансовият директор на VW Арно Антлиц посочи, че два завода може да са застрашени. Самият автомобилен производител не можа да потвърди тази информация. Преговорите между Volkswagen и профсъюза IG Metall, който представлява интересите на работниците, ще започнат на 25 септември.

На 10 септември вестник Bild съобщи, че ръководството на Volkswagen е прекратило гаранциите за работни места за своите служители, които са посочени в техните трудови договори от 1994 г. насам, като по този начин отваря пътя до възможни съкращения на персонал. На 2 септември агенция DPA посочи, че Volkswagen позволява затваряне на заводи и съкращения на служители като част от програмата за спестявания, приета през 2023 г. От гледна точка на борда трябва да се извърши голямо преструктуриране на марките на групата Volkswagen AG. Освен това ръководството смята, че поставените цели за икономия на разходи не могат да бъдат постигнати чрез предварително планирани съкращения на работни места чрез частично пенсиониране на служители и еднократни плащания.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Почина легенда на телевизията, гласът му познават и децата
Дата: 21/09, 15:29

Георги Лозанов: Живеем в хибридно общество, в полудемокрация
Дата: 21/09, 15:19

Катастрофа с пострадал пречи на движението край Вакарел
Дата: 21/09, 15:09

ГЕРБ обявиха кои листи ще водят Борисов, Фандъкова и Назарян
Дата: 21/09, 15:01

Митко Щерев: Прощавам се с публиката
Дата: 21/09, 14:51

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия