Левски подчини ЦСКА в страхотен мач


Дата: 19/10, 17:54

Снимки Булфото

Левски прекъсна черната си серия срещу ЦСКА, след като спечели с 1:0 в оспорван и приятен за окото мач от осмия кръг на елитното първенство.

Гола за "сините" вкара венецуелецът Кристиан Макун с глава в 86-ата минута в своето първо Вечно дерби.

Така Левски се поздрави с първа победа над вечния съперник от септември 2022 година насам и след пет поредни срещи без успех, и се изравни на върха с Лудогорец. Двата отбора имат по 28 точки, но шампионите са с два мача по-малко. 

"Сините" изпълниха център, а Мустафа Сангаре се понесе и шутира силно по диагонала в 10-ата секунда, но прати топката над напречната греда на Бусато. От самото начало на мача ЦСКА се възползваше лесно да преминава през центъра на Левски и "червените" владееха повече топката в началните акорди от срещата, пише gong.bg.

В седмата минута  ЦСКА стигна до ъглов удар след лоша преценка от вратаря на Левски - Маркович. Джейсън Локило вдигна за Тибо Вион, а френският играч на "червените" стреля с глава, но стражът на "сините" блокира. След това пък Мика Пинто обстрелва вратата на символичните домакини от средна дистанция, но топката профуча встрани от "синята" врата.

В десетата ​Мустафа Сангаре се пребори с Тибо Вион пред полето на ЦСКА и даде към Алекс Колев. Той върна назад за Карлос Охене, чийто удар беше доста неточен. Пет след това Джейсън Локило отправи много тежък удар с левия крак към "синята" врата, а топката удари изключително сериозно Карлос Охене в главата. Халфът легна на тревата, а реферът спря моментално играта, за да може ганаецът да получи лекарска помощ.

В 20-ата минута Густаво Бусато и Лиъм Купър не се разбраха, а Мустафа Сангаре атакува опасно. Шотландецът изби топката, след което десният му крак спря в този на нападателя на Левски, който легна на терена с болки.

Три след това "сините" уцелиха гредата на ЦСКА. Мустафа Сангаре изведе впечатляващо Алекс Колев от легнало положение, а българският нападател се понесе. Лиъм Купър го достигна на границата, но Колев стреля и елиминира Бусато, но топката срещна гредата на бразилеца.

След малко повече от 30 минути игра Мика Пинто опита да изведе с диагонален пас по земя Джейсън Локило, ала Цунами от Левски действа чудесно и спря пътя на топката за Локило, който щеше да излезе сам срещу Маркович. Осем преди края Алдаир се понесе по левия фланг и елиминира Тибо Вион. Халфбекът намери Сангаре, който шутира, но с перфектно заставане Лиъм Купър блокира опита на нападателя на Левски.

В края на полувремето Левски сбърка фатално при изнасянето на топката, а Линдсет изведе Аарон Исека. Нападателят преодоля вратаря Маркович, а той влетя в краката му, след което нападателят на ЦСКА се свлече на тревата. Реферът Драганов първоначално посочи корнер, макар претенциите на "червените" за дузпа да бяха яростни. В крайна сметка играта беше подновена със странично хвърляне.

Малко преди тази ситуация пък се видя и първото напрежение между феновете на Левски, които бяха заели местата си в Сектор "А" на Националния стадион "Васил Левски".

Дълбоко в добавеното време на първата част Джеймс Ето'о изведе с топката Джейсън Локило, който опита да свали успоредно с глава към Аарон Исека, но Цунами изби пред погледа на "червения" нападател.

Седем след подновяването  Евертон Бала обстрелва силно вратата на ЦСКА от разстояние, а Густаво Бусато изби легнал към Майкон. Ударът на левия бек на "сините" беше доста неточен и топката почти прехвърли сектор "Б". Малко преди това пък "червените" фенове издигнаха хореография, с която подкрепиха напълно новия си треньор Александър Томаш. Феновете на символичните домакини пък развяха доста знамена с емблемата на втория във временното класиране на efbet Лига.

В 59-ата минута Евертон Бала пак стреля от разстояние към своя сънародник Бусато, който пак се намеси авторитетно. След малко повече от час игра Томаш направи тройна промяна. В игра се появиха Илиан Илиев, Годуин Куялипу и Матиас Фаетон, а те заеха местата на Локило, Исека и Бютучи.

ЦСКА стигна до фантастичен шанс за гол в 62-ата минута. Резервата Илиан Илиев даде хубав успореден пас към непокрития Линдсет, чийто шут от движение от точката за дузпа премина встрани от "синята" врата. В 69-ата минута Джонатан Линдсет демонстрира голямо желание да отнеме топката от "сините" и норвежецът го стори. Накрая плеймейкърът на ЦСКА върна назад към Коялипу, който стреля силно с десния крак, ала над напречната греда на Левски.

Четири преди края Левски откри резултата. Фабио Лима центрира топката от ъглов удар, а Кристиан Макун нанесе удар с глава, който изненада Бусато. Вратарят на ЦСКА изби кълбото, но то вече беше преминало голлинията му - 1:0 за Левски.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Катастрофа блокира пътя Велико Търново - Русе
Дата: 19/10, 20:26

Двамата съобщиха страхотни новини, но на Димо е по-прясна
Дата: 19/10, 20:21

Черно море без национал срещу Хебър
Дата: 19/10, 20:14

Треньорът на ЦСКА след поражението: Срам ме е да гледам класирането
Дата: 19/10, 20:03

Пенсиите надхвърлиха "швейцарското правило" и искат замразяване
Дата: 19/10, 20:001 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия