Засилени проверки по магазините преди Великден


Дата: 05/04, 11:20

снимка: Пиксабей 

Във връзка с предстоящите Великденски празници Българската агенция по безопасност на храните започва засилени проверки в магазини, складове, пазари и заведения за хранене.

Инспекторите ще контролират производството и търговията на традиционно предлаганите за празниците храни -  агнешко месо, козунаци, яйца, както и боя за яйца. Произведеното в България агнешко месо е маркирано със син печат, припомнят от Агенцията - червеният печат е сложен върху вносно агнешко. Когато размразено месо се предлага като като охладено, инспекторите ще контролират дали тази информация е коректно изписана на етикета, допълва БНР. 

При съмнения за нередности всеки потребител може да подаде сигнал на горещата телефонна линия на Агенцията по храните  0700 12 299 или през контактната форма на официалния сайт на Агенцията.

Редактор "Екип на Петел", "За нас"


За реклама в "Петел" на цена от 60 лв без ДДС/30,68€ на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Трима души, сред които двама полицаи, са убити при взрив в Москва
Дата: 24/12, 09:17

Баба Дешка от село Горно Драглище: По-важна от броя на ястията е добрата дума и споделеността около масата
Дата: 24/12, 09:11

Скандал във Великобритания с манипулации при търговията с коледни пуйки
Дата: 24/12, 08:592 Коментара

Засилен трафик през "Дунав мост" при Русе за празниците
Дата: 24/12, 08:46

Президентът на Северна Македония обвини България, че отваря вратите за влиянието на "трети сили"
Дата: 24/12, 08:361 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2025 | Пълна версия