Таралежков показа перфектните сарми за Коледа


Дата: 20/12, 12:04

Редактор: Недко Петров

Стопкадри бТВ

Коледа няма да е същата, ако на масата не слагаме вкусни сарми. Кулинарен гуру обаче направи оригинално предложение, което може да разнобрази менюто ви за този светъл християнски празник. Шеф Таралешков отчете, че сармите и пълнените неща са супер традиционни за вечерята на Бъдни вечер, но разкри и друга постна версия, която може да привлече вашето внимание.

Тъй като обича да твори и взема под внимание факта, че във всяка кулинарна култура има пълнени неща, той показа нов начин за пълнене на праз.

Таралежков разкри, че за 30 подобни сарми, са ви необходими 3 големи и дебели праза, 150 грама кестени и манатарки. Всичко, което трябва да направите, е да нарежете праза на пръст и половина дебелина на малки шайбички, за да придобиват формата на фунийки.

След това ги пълните със смес от един лук или няколко малки шалота, смачкани на каша кестени в блендер и нарязани на ситно гъби в зехтин или масло, за да станат на кайма, както и със 100 грама месо, разтворена в половин литър вода, за бульона, и масълце.

Тавата с хомогенната смес се пече дълго време на бавен огън, на 160 градуса и един час, за да се задуши, и още 15 минути, за да се изпари водата и да хване цвят отгоре. Важното е да не плува във вода и мисля, че няма нищо сложно, каза Таралежков.

Последният има ресторант в Лондон, в който винаги пренася българските традиции на Коледа, след като до тях той се е докоснал още като малко дете.

Аз израснах в Лозенец, където едно време имахме къща, и помня ароматите на зима, на сняг и хляб. Как мирише на содена питка, ошаф, сушени плодове, елхата и цитрусовите плодове, и когато се смеси това с аромата на сарми, за мен това е Коледа, призна по бТВ Таралежков.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Астрономическата зима настъпва в събота с ниски температури
Дата: 20/12, 22:33

Българите изкупуват чисто нови лимитирани "Мерцедеси" като топъл хляб
Дата: 20/12, 22:21

А1 въвежда нови по-екологични и два пъти по-малки SIM карти
Дата: 20/12, 22:20

КУБ: Надеждният строител във Варна
Дата: 20/12, 22:20

Фюри значително по-тежък от Усик
Дата: 20/12, 22:17

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия