кадър bTV
редактор Веселин Златков
Диетологът проф. Донка Бейкова даде по bTV полезни съвети как да се справим с големите трапези по празниците, без прекалим. Тя например препоръча на Бъдни вечер и Коледа да не струпваме всичко на масата, а използваме допълнителна масичка, за да видят близките, че има и още неща и да не се нахвърлят веднага на всичко.
Храната не се смесва в червата, тя е на пластове, обясни проф. Байкова и препоръча на постещите да започнат да ядат блажно с това, от което са се отказали последно - млечните продукти и яйцата. Така ензимите няма да бъдат „изненадани” с една баница за закуска на Коледа.
Тя добави също, че храната най-добре да е сезонна и затова туршиите за по-подходяща от свежите салати. Но ако в нея има много сол, туршията трябва да се изкисне, за да не натоварва сърцето. „Солта е необходима, но през зимата, особено в някои региони, употребата на сол е три пъти повече от препоръчвания. Североизточна България е такъв регион, показват нашите изследвания”, коментира проф. Байкова.
Тя подчерта също, че празниците са цяла поредица и не трябва да се напъваме да изядем всичко наведнъж.
Редактор "Екип на Петел"
За реклама в "Петел" на цена от 60 лв без ДДС/30,68€ на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!
Депутат: Тормозът и натискът върху бизнеса вдига цените
Дата: 22/12, 17:41
Инвеститорите на Forest Village във Варна започнаха да получават ключовете за своите нови вили
Дата: 22/12, 17:37
Мелони: Силната армия е най-ефективният инструмент срещу войната
Дата: 22/12, 17:341 Коментар
Даниела Димова остава директор на Театрално-музикалния продуцентски център във Варна
Дата: 22/12, 17:29
Русинова към пенсионерите: Плащайте само с евро през януари
Дата: 22/12, 17:231 Коментар