Булфото
Започнаха засилени проверки в търговската мрежа преди празниците. Екипи на Агенцията по храните следят за годност и произход на стоките, и правилно ли се съхраняват.
В магазините за месо отчитат, че търсенето на свинско е нараснало в пъти.
В магазин за месо продават над половин тон свинско на ден. Днес в обекта влизат инспектори, за да проверят откъде идва стоката и дали месото е прясно, предаде бТВ.
„Трябва да има документи за произход на храните, съхранението, сградовия фонд и оборудването“, каза д-р Жекова, ОДБХ - Ямбол.
Охладеното месо се съхранява на температура от 0-4 градуса, до седмица. Замразеното - до - 17 градуса.
„Тя е най-важната, защото ако не се спазва, вече се разваля месото“, заяви д-р Атанас Георгиева, инспектор ОДБХ – Ямбол.
Съветът е да купуваме от обекти с ясен произход на месото.
„Очакваме опашки за празниците, за два дни и половина ще трябва да напазаруват“, каза Ваня Димитрова , собственик на магазин.
Дежурни екипи на агенцията ще има и по празниците, а сигнали се приемат и на горещия телефон.
Редактор "Екип на Петел"
За реклама в "Петел" на цена от 60 лв без ДДС/30,68€ на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!
Климатолог: Очаква се снежната покривка на места да стигне 25 см
Дата: 22/12, 20:10
Варненската полиция със съвети: Не споделяйте в социалните мрежи къде сте, дебнат крадци
Дата: 22/12, 20:10
Облякоха Станкулова като Снежанка, за да съобщи дали ще е снежно за Коледа
Дата: 22/12, 20:00
Ботев (Пловдив) обяви почти 1,5 милиона дългове към ФИФА
Дата: 22/12, 19:57
Пиян шофьор без книжка се блъсна в дърво край Севлиево, загина спътникът му
Дата: 22/12, 19:48