кадър Нова нюз
редактор Веселин Златков
Хората с инсулинова резистентност, които стават все повече, най-добре да забравят за пакетираните храни, които са рафинирани и преработени, това каза по Нова нюз д-р Александра Маркова. „В протеиновите барчета няма нищо полезно”, подчерта тя и обясни, че начина, по който приемаме калории е изключително важно за производството на инсулин в тялото ни.
Лекарката каза също, че трябва да четем много внимателно етикетите на храните без захар. Причината е, че някои изкуствени подсладители не вдигат кръвната захар, но увеличават инсулина, което е опасно.
Д-р Маркова каза също, че не е правилно да се пропускат хранения и калориите да се приемат предимно вечер, както е в много случаи. Тя сподели също, че освен случаите на инсулинова резистентност, все по-голям ръст има и диабета. Много млади хора се диагностицират с тази болест и възрастовата ѝ граница е вече много размита, подчерта лекарката.
За реклама в "Петел" на цена от 60 лв без ДДС/30,68€ на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!
Николай Денков: Този начин на управление трябва да бъде наказан
Дата: 06/12, 09:50
Идеи за коледна украса от Mr.Bricolage
Дата: 06/12, 09:50
Малена Замфирова с трето място за Световната купа по алпийски сноуборд
Дата: 06/12, 09:40
Черно море и ЦСКА играят днес във Варна
Дата: 06/12, 09:30
В полунощ публикуваха новия проектобюджет
Дата: 06/12, 09:20