Булфото
Започнаха засилени проверки в търговската мрежа преди празниците. Екипи на Агенцията по храните следят за годност и произход на стоките, и правилно ли се съхраняват.
В магазините за месо отчитат, че търсенето на свинско е нараснало в пъти.
В магазин за месо продават над половин тон свинско на ден. Днес в обекта влизат инспектори, за да проверят откъде идва стоката и дали месото е прясно, предаде бТВ.
„Трябва да има документи за произход на храните, съхранението, сградовия фонд и оборудването“, каза д-р Жекова, ОДБХ - Ямбол.
Охладеното месо се съхранява на температура от 0-4 градуса, до седмица. Замразеното - до - 17 градуса.
„Тя е най-важната, защото ако не се спазва, вече се разваля месото“, заяви д-р Атанас Георгиева, инспектор ОДБХ – Ямбол.
Съветът е да купуваме от обекти с ясен произход на месото.
„Очакваме опашки за празниците, за два дни и половина ще трябва да напазаруват“, каза Ваня Димитрова , собственик на магазин.
Дежурни екипи на агенцията ще има и по празниците, а сигнали се приемат и на горещия телефон.
Редактор "Екип на Петел", "За нас"
За реклама в "Петел" на цена от 60 лв без ДДС/30,68€ на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!
OMV Petrom подготвя сондажи в Черно море в българския блок "Хан Аспарух"
Дата: 23/12, 12:20
Задействаха RO-ALERT заради атаки с дронове в Украйна
Дата: 23/12, 12:12
Как да не се тръшнем болни?
Дата: 23/12, 12:10
Държавен вестник обнародва удължителния закон за бюджета
Дата: 23/12, 12:09
На пазара в Одрин спряха да приемат левове
Дата: 23/12, 12:04