Тези прекрасни бонбони ще ви смаят с вкуса си и няма да качите нито грам – диетични са
Начин на приготвяне:
30 грама фъстъчено масло
250 грама сварен нахут
1 супена лъжица мед
7 сушени фурми
100 грама бял шоколад
200 грама тъмен шоколад
Начин на приготвяне:
Смесете зърната нахут с фъстъченото масло, фурмите и меда.
Смелете с помощта на кухненски робот до еднородност.
Ако сместа е прекалено гъста, наливайте по 1 супена лъжица вода и разбърквайте, докато се получи подходяща консистенция.
От нея оформете малки топчета, подредете ги върху дъска и приберете за 30 минути във фризера.
Не се престаравайте в придаването на форма на бонбоните. Когато стегнат, ще може да ги оформите лесно.
Разтопете двата вида шоколад и в него потопете топчетата от нахут, в които предварително сте забили клечки за зъби.
Подредете десерта върху лист пергамент и приберете в хладилника, докато глазурата стегне, съветва "Фрамар".
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!