1000 лева глоба за мъж, застрелял куче пред очите на деца

09.12.2015 / 18:13 0

Снимка Булфото

По искане на Районна прокуратура Пловдив съдът наложи глоба от 1000 лева на П.Б., на 27 г. от град Раковски. Присъдата е за проявена жестокост към гръбначно животно с причинена смърт. С постановление на Районен съд-Пловдив в полза на държавата се отнема законно притежаван едноцевен ловен автомат, марка „Байкал“, с който е извършено деянието.На 2 юни 2015 г. към 22 часа П. Б. бил в района на стадиона в Раковски и след преследване е произвел два изстрела, с които причинил смъртта на бездомно куче, бяло на цвят, порода „Кръстоска“. 



Причината е, че негов приятел го потърсил за помощ, защото животното влизало във фермата му за отглеждане на патици в града и имал съмнение, че нападало птиците. При преследване на кучето Б.П. пътувал в лек автомобил „Фолксваген Голф“, а водач бил фермерът, пише Блиц. 

След стрелбата кучето е било открито мъртво от три непълнолетни деца, които по това време били със свои близки на стадиона в Раковски. Иззети са били две гилзи от ловни патрони.

По делото е била назначена съдебно-медицинска експертиза, която установила, че причина за смъртта на кучето е масивна кръвозагуба, получена от две огнестрелни рани от ловно оръжие. Извършената съдебно-балистична експертиза посочила, че изстрелите са произведени от едноцевен ловен автомат, марка „Байкал“, технически изправен. П.Б. притежавал ловен билет, но в деня и часа на извършване на деянието не е участвал в лов.

П.Б. е освободен от наказателна отговорност по реда, защото не е осъждан и е с чисто досие. Той е признал вината си и изразил съжаление. Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама