1038 двойки от националното външно оценяване след 7 клас във Варненско

05.06.2014 / 10:09 0

Общо 1038 са двойките от националното външно оценяване след VII клас във Варна и областта. 412 от слабите оценки са по български език и литература и 626 са по математика. Данните съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието Венцеслава Генова. Средният успех от изпитите по български е 4,272, а по математика е 3,897. Нито един седмокласник не е изкарал пълна шестица по БЕЛ, а 6,00 по математика имат 12 деца.

Учениците могат да проверят индивидуалните си резултати на сайта на РИО - Варна. Те бяха обявени вчера следобед. Тогава оценките бяха разпечатани на хартия и разлепени в няколко варненски училища - ОУ "Цар Симеон I", ПТГ, VIII СОУПЧЕ "Ал. С. Пушкин" и ОУ "Добри Чинтулов".

Националното външно оцeняване след VII клас за поредна година беше на 21 май, а по математика - на 23-ти, като на същите дати бяха и матурите.

Оценяването за седмокласниците беше в две части - едната бе задължителна за всички и включваше тест с 25 въпроса, а втората бе за кандидат-гимназистите. Децата трябваше да направят преразказ върху непознат текст от името на герой. Тази година се падна "Снежният човек и врабчето" от Светослав Минков, а учениците трябваше да преразказват от името на врабчето.

Седмокласниците във Варна и областта са 3918. Според държавния план-прием местата в гимназиите, за които ще се състезават, са 2703, като 1455 от тях са в профилираните, а 1248 в професионалните.

Списъците с учениците, приети още на първи етап на класиране, ще бъдат обявени до 26 юни. Те ще могат да се запишат до 1 юли. Ако детето не е прието в желано от него училище, то може да участва във втори и трети етап на класиране. Пълният график със сроковете и дейностите за кандидатстване след VII клас е достъпен на сайта на Регионалния инспекторат по образованието - Варна.

 

news24.bg


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама