5000 рокери превземат Търново за грандиозен мото-рок фест

08.07.2015 / 16:31 0

Около 5000 мотористи от 10 държави се очаква да пристигнат за поредното издание на Мото рок фест Велико Търново, който ще се проведе от 9 до 11 юли край паметника на Асеневци. Организатори на фестивала са Мото клуб "Олд Бастардс" с председател Петър Стефанов и техните колеги от младия клуб "Хелс Ейнджълс България".

Мото фестът се провежда за девети път. "И тази година сме забъркали един коктейл от мотори, рок музика, мадами, скара и бира. Искаме да акцентираме върху толерантността на пътя, затова сме подготвили акция в подкрепа на тази идея", каза Петър Стефанов, цитиран от 24chasa.bg. В събота вечерта рокерите ще пуснат 1000 летящи фенери в небето над Асеневци в памет на всички мотористи, загинали на пътя.Тогава те ще направят и почетна обиколка по великотърновските улици.

Традиционният събор ще бъде открит с тържествен водосвет пред паметника на Асеневци в петък вечерта. Игри, състезания и концерти обаче ще се вихрят още от четвъртък. На сцената в трите фестивални вечери ще забиват Rocka Rolla Band, група "Обратен ефект", John Steel, култовите рокаджии от "Контрол", групата на Шеки и BANDX - AC/DC Tribute band от Сърбия.

Афтърпарти, еротично шоу, конкурси за най-красив мотор и за атрактивно управление на двуколесно возило ще вдигат адреналина на рокерите. От томболата, която ще бъде разиграна, пък късметлия ще си тръгне с чисто ново АТВ.

Моторджиите организират и благотворителна кампания в подкрепа на лечението на болно дете от В. Търново. "За трети път ще събираме средства за 11-годишния Ради, който страда от мускулна дистрофия и се нуждае от поддържаща терапия в израелска клиника. Тази година лечението му струва около 30 000 лв., от които до момента са събрани 19 000", каза Петър Стефанов.


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама