Агнешко печено с винен сос

16.03.2016 / 11:28 1

Необходими продукти:

агнешко месо - около 1, 2, агнешка плешка, бут или др.

чесън - 5 - 6 скилидки

зехтин - 4 с.л.

лимонов сок - 1 с.л.

мед - 1 ч.л.

розмарин - 1 с.л. сушен

За винения сос:

лук - 1 глава, малка

червено вино - 1 ч.ч.

бульон - 1 и 1/2 ч.ч. телешки

брашно - 2 с.л. царевично

домати - 1 с.л. доматено пюре

черен пипер - прясно смлян

сол

Начин на приготвяне:

Добре изчистете агнешката плешка от ципи и мазнини, ако има. Направете 10-12 прореза с нож и шпиковайте месото със скилидките чесън. Разбъркайте заедно зехтина, лимоновия сок, меда и розмарина и намажете агнешкото обилно с този сос. Оставете го в покрит съда да престои за известно време, за да се овкуси. 

Прехвърлете го в намазнена тава и сложете да се пече в умерена загряна, на около 200 градуса фурна. След това агнешко печеното се прехвърля в голяма чиния и се увива с фолио, за да се запари за 15 минути. 

През това време пригответе винения сос като запържите в малко мазнина накълцания лук, докато омекне. Долейте виното, оставете да кипне и да почне да се изпарява и долейте бульона. Оставете да ври, докато сосът се редуцира до количество 1 ч.ч. 

Размийте царевичното брашно с малко вода и сгъстете соса с него. Добавете доматеното пюре и подправки на вкус. Разбъркайте и поднесете порция от агнешкото, полято с винения сос.

Приятен апетит!

Източник: gotvach.bg

 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама