Български млечен пастет убива рака. 37 години проф. Чомаков работи върху уникалната храна
agrozona.bg
37 години е работил микробиологът проф. Христо Чомаков върху уникалната храна
Уникален продукт срещу рака, сърдечносъдовите заболявания, инфекциите, създаде екип от български учени. Казва се „Столетник”, прави го мандра Родопа милк, с управител Милкана Йорданова, и от днес е на пазара. Ефектът на храната е невероятен, той мощно убива раковите клетки, като от 100 загиват 81, при ежедневна консумация от него 150-200 гр на ден. Това разказа пред Агрозона 83 годишният проф. Христо Чомаков, който от 37 години работи върху продукта и здравословния ефект на съставките поотделно и в съчетание. Най-добре е пастетът да се яде на закуска и на вечеря може и с препечена филийка, комбиниран със салата или боб или просто така. Той освен че е здравословен, е и много вкусен и пикантен. Силата му най- добре се изразява при 15 дневен курс за лечение, след което, за да се видят резултатите може да се отиде на доплер, препоръчва проф Чомаков. Има изключителен оздравяващ ефект върху рани, аз самият съм пробвал тези качества, след като преди две години си направих операция, увери професорът. Съставките на чудната храна са повече от познати – българско кисело мляко, извара, българско саламурено сирене, нерафинирано слънчогледово олио, лук, червен пипер. Храни, с които нашите предци са се хранили векове наред. Задължително условие е млякото да е българско, в никакъв случай вносна суровина. Най-добре е да се ползва на родопските крави, не случайно е избрана и мандра Родопа милк, тъй като тя изключително работи с кафявата родопска крава, обясни Чомаков. Една от основните причини за специфичните качества на нейното мляко е чистотата на района – 1200 м. надморска височина. Също така заради особената киселина, която се образува в млякото й още в началото на пашата и която има силен антиоксидантен ефект. Важното е и бактериите, с които се подквасва млякото да са живи, защото когато са мъртви киселото мляко няма никакъв лечебна стойност. Особен ефект има продуктът върху рак на дебелото черво, но по принцип влияе благотворно на чревния тракт, укрепва цялостно имунната система, понижава кръвното налягане и т. н. Тепърва започват много сериозни изследвания върху „Столетник”. Тези дни в хирургичното отделение на Александровска болница в столицата ще започват да дават от хранителната добавка на пациенти с различен стадий на рак, разказа шефът на отделението, който е и част от екипа на „Столетник” проф. д-р Николай Яръмов. Проучвания ще се правят и в Геномния център съобщи управителят акад. Атанас Атанасов.
Светлана ТРИФОНОВСКА