Чушките на баба с млечен бял сос

22.03.2016 / 11:28 1

Необходими продукти:

чушки - 10 - 12 бр. зелени и червени

ориз - 1 и 1/2 ч.ч.

лук - 1 бр.

олио - 5 с.л.

домати - 2 бр.

моркови - 1 бр.

магадноз

сол - на вкус

черен пипер - 2 щипки

За соса:

кисело мляко - 1 ч.ч.

брашно - 2 с.л.

сос - 1 и 1/2 ч.ч. от чушките

лимони - сок от 1/2

сол - щипка

Начин на приготвяне:

Почистваме чушките, оставяме настрана. Загрява се олио и запържваме нарязан лук и настърган морков. Добавя се оризът, бъркаме, докато стане стъклен. Прибавяме настъргани домати и овкусяваме със сол, черен пипер, риган. 

Сипва се 1 ч.ч. гореща вода и оставяме за кратко на котлона, докато оризът я поеме. Разбърква се, за да не загори.

Плънката е готова и се пълнят чушките. Нареждаме в тава, ако има още плънка, сипва се в тавата. Отгоре се залива с 1-2 ч.ч. вода и печем за 50 минути в гореща на 180 градуса фурна, 

В тенджерка сипваме киселото мляко и брашното, разбърква се добре с тел, прибавяме разбито яйце. След това се налива и отделеният сос от чушките. 

Бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти. Накрая се добавя лимоновият сок и поднасяме чушките със соса и поръсени с пресен магданоз. 

Приятен апетит!

Източник: gotvach.bg


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама