Филм на Рон Фрик показа как се правят пилешките крилца
Някога чудили ли сте се какво се случва с всичките пилета, патета, телета и прасета от фермата, в която биват отглеждани, до хамбургера, в чиято форма вие ги консумирате? Много детайлен отговор на този въпрос ще намерите в клипчето по-долу, което е способно да разклати устоите и на най-кръвожадния месоядец и да го тласне към живот на зарзават.
В шестте минути на клипчето са събрани откъси от филма на Рон Фрик от 2011 г. "Самсара" и ви отвеждат на едно отварящо очите пътуване, което ще ви запознае с всеки елемент на процеса, превръщащ гореизброените животни в пакета със свински пържоли или с пилешки бутчета, който вие купувате от местния супермаркет.
Стъпката по стъпка ще станете свидетели на ужасяващите условия, в които са отглеждани животните, през техниката на скубане, доене, разфасоване и т.н., без да ви бъде спестен нито един от чудовищните детайли на тази оплескана с животинска кръв индустрия.
Факт е, че през последните години стандартите на отглеждане на животни за храна и хранителни продукти са се повишили и че дори през 2011 г. не всички животни са били отглеждани така, но това едва ли ще смекчи остротата, с която клипът ще се забие в месоядното ви сърце.
Предупреждаваме ви, че това видео не е за хора със слаби сърца, бременни жени или малки деца.

