Финалистите в “Мастър шеф” сервираха сами ястията си на журито
![](https://static.petel.bg/resources/2015/06/03/big_10ad.jpg)
Пред очите на най-близките си хора, на професионално жури от трима изявени готвачи и на отпадналите 14 конкуренти двамата финалисти в “Мастър шеф” Симеон Червенков и Елена Петрелийска трябваше да сготвят вечеря за 100 000 лева. Точно толкова получи победителят на финала след оспорвана битка, в която двамата показаха различни и изключително сложни техники, пише 24chasa.bg.
Всичко на края на кулинарното предаване във вторник вечерта беше ново. От предишните декори беше останала само малката сцена, на която стоят тримата от журито - Андре Токев, Виктор Ангелов и Петър Михалчев. В средата на студиото имаше кръгъл плот, на който Елена и Симеон трябваше да приготвят 3-степенното си меню - предястия, основно и десерт, за тримата професионални готвачи. Регламентът също беше различен - финалистите трябваше сами да решат какво да сготвят. И разполагаха не с 5 минути в склада, както досега, а с два пъти повече време - 10 минути.
Разбира се, първо започнаха с приготвянето на предястието. За него Елена и Симеон разполагаха с час. Тя реши да
сготви маринована
сьомга в цвекло
с треска и папая,
а той - рол от авокадо със снежен рак и манго. А после трябваше сами да вземат чиниите и да ги сервират в кухнята на предаването. И щом стъпиха там, завеса скри от гостите в студиото реакциите на журито при опитването на ястията.
Токев, Ангелов и Михалчев харесаха предястието и на Елена, и на Симеон. После обясниха, че ще внимават дали то ще е в хармония с останалите две ястия в 3-степенното меню на финалистите.
За основното те имаха повече време - час и половина. Елена избра да сготви агнешко с манатарки и кускус. И докато го приготвяше, шеф Виктор Ангелов следеше внимателно какво тя прави. Другите двама - Андре Токев и Петър Михалчев, гледаха отблизо как Симеон
приготвя телешко
с гъши дроб и
френско ризото
После пак сами сервираха ястията си и изслушаха внимателно коментарите на журито. А те бяха повече от ласкави. Че се справят по-добре от някои професионални готвачи, Симеон и Елена чуха и след опитването на десерта. Той направи лимоново сабайонено парфе с лешникови пури, а тя - шоколадов кекс с вишни.
Решението кой да спечели взеха не зрителите, а журито. Накрая то покани двамата финалисти да се качат на сцената, докато всички останали 14 участници в шоуто вече бяха около плота, на който Елена и Симеон готвиха. “Първият “Мастър шеф” в България е Симеон”, каза Виктор Ангелов, а към победителя се втурнаха най-близките му - майка му, брат му и приятелката Александра. Той получи наградата от 100 000 лева и специалната статуетка с логото на шоуто.
Най-вероятно заради големия му успех Би Ти Ви ще направи нов сезон.
Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!
Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!