Френска рецепта за скумрия по дижонски

22.09.2015 / 11:48 0

Източник: gotvach.bg

Необходими продукти:

скумрия - 1 кг филе

олио - 2 ст.л.

горчица - 2 с.л. дижонска

брашно - 1 с.л.

лук - 1 глава

масло - 1 ч.л.

бульон - 1 ч.ч. зеленчуков

бяло вино - 1 ч.ч.

лимони - 1 бр.

магданоз - 2 стръка

мащерка - 1 стрък

сол - 2 щипки

дафинов лист - 3 бр.

Начин на приготвяне 

Филето се посолява, лукът се нарязва на ситно. Лукът се запържва в олиото до омекване. Добавя се брашното и се разбърква добре. Добавя се виното и бульонът и се разбърква. Добавя се дафиновият лист, мащерката и магданоза и се готви 10 минути при непрекъснато бъркане. В тавичка, намазана с масло, се нарежда рибата и се залива със соса. Пече се 15 минути на 200 градуса. Вади се и се сервира в затоплени чинии.

От соса се махат магданозът, мащерката и дафиновите листа, добавя се горчицата и с този сос се полива рибата. Лимонът се нарязва на резенчета, без да се бели, и се слага върху рибата.

Добър апетит!


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама