Готвач, сервитьор и сладкарка пренесли заразата в хотела в Банско

05.06.2014 / 17:52 0

Вторично замърсяване на храната от външен източник с носители на стафилококи от персонала в кухнята на хотела в Банско е причинило натравянето на децата от столично училище. Това съобщи д-р Михаил Башавелов, директор на Областната дирекция за безопасност на храните (ОДБХ) Благоевград, на официална пресконференция.
Д-р Михаил Башавелов каза, че готвач, сервитьор и сладкарка са преносителите на заразата и става въпрос за храната, която е сервирана вечерта на 30 май, пише 24chasa.bg.

„Всички други изследвания, които са правени за наличие на салмонела, изследвания на водата и на ешерихия коли са отрицателни, което говори, че храната от която са приготвяни ястията е била годна преди това", категоричен е д-р Башавелов. Той посочи, че кухнята на хотела все още е затворена. Направено е едно обширно предписание на мерките, които трябва да бъдат взети от хотела.


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама