Храните с нови етикети за Коледа
05.09.2014 / 18:04 0
![](https://static.petel.bg/resources/2014/09/05/big_40.jpg)
От 13 декември върху етикетите на храните, предлагани в ЕС, ще се изписва подробна информация за съставките им и за наличието на алергени, съобщава "Труд". Надписите ще осигурят пълна проследяемост на месото например, защото ще указват къде е родено животното и кога е заклано, стана ясно на семинар в София за новите правила при етикетирането.
“Продуктите с животински произход поставят по-големи предизвикателства пред нас. Главно защото в един случай те се предлагат в охладено състояние, а в друг - в замразено. Този преход създава допълнителни проблеми за отразяване върху етикетите. Очаквам проблеми и с дребните търговци, тъй като информацията достига до тях по-бавно”, каза шефът на агенцията по храните проф. Пламен Моллов.