Идея как да разнообразите хляба! Вкусни домашни пърленки без мая
01.10.2015 / 11:30 1
Необходими продукти за 4 порции :
брашно - 300 г
кисело мляко - 1 кофичка
кашкавал - 50 г
захар - 1/2 ч.л.
сол - 1/2 ч.л.
сода - 1/2 ч.л.
зехтин
чубрица
Начин на приготвяне :
В купа се слагат киселото мляко, солта, захарта и содата. Всичко се разбърква добре и към него се прибавя брашното.
От получената смес се замесва тесто. То се разделя на няколко части, които се разточват.
Те се поръсват с брашно и се пекат в леко намазнена тавичка на умерена фурна до пълна готовност.
Пет минути преди да бъдат извадени от фурната, пърленките се поръсват с настърган кашкавал и чубрица.
gotvach.bg